У боях за Бахмут загинув львівський пластун Павло Петрущак

19:28 8 березня 2023 р.

Фото до новини

Львівський пластун, Лісовий Чорт Павло Петрущак загинув в російсько-українській війні поблизу Бахмута 3 березня 2023 року.

Про це повідомляє Пласт. Львів, пише Dailylviv.com

Як зазначають пластуни, з початком повномасштабного російського вторгнення у 2022 році Павло взяв до рук зброю та пішов захищати рідну країну в ролі розвідника. 

"З 2008 року Павло пластував в гуртку ч. 3 «Пінгвіни» к.ч. 3 ім. Івана Виговського Виговці, в станиці Львів. Пластову присягу склав у 2010 році, здобув ступінь пластуна розвідувача. Після завершення юнакування спільно з активом куреня організовував курінні заходи, був членом проводу курінних таборів упродовж 2013-2015  років, завжди вирізнявся своїм оптимізмом і виваженим поглядом на розв'язання проблем. У 2013 році подав заяву до Великого Плем'я Лісових Чортів та став прихильником куреня. Брав активну участь у Революцій Гідності.

Активно пластував орієнтовно до 2015-2016 року – основною паузою в діяльності стала строкова служба на флоті, яку проходив у м.Ізмаїл у військах берегової охорони. Опісля працював помічником машиніста, мав купу цікавих історій з роботи, чим любив повеселити своїх друзів.

Друг Павло запам’ятається всім, хто його знав, щирою посмішкою, виваженістю, простотою підходу до життя та складних речей, людиною з якою завжди було приємно проводити час", - згадують у Пласті.

Чин похорону за Героєм відбудеться в Гарнізонному храмі Львова у п'ятницю. У Павла залишились дружина Вікторія та син Давид, підтримати сім’ю можна за посиланням.

Мама впізнала на відео розстрілу свого сина - снайпера Олександра Мацієвського

Завтра Львів прощатиметься з прикордонником-харків'янином і десантником-львів'янином

Людина-символ, людина-хоробрість: у бою загинув Герой України Да Вінчі

Колишній авіатор боронив Україну у Сухопутних військах: у Львові поховають Героя Юрія Кордобу

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів