Людина-символ, людина-хоробрість: у бою загинув Герой України Да Вінчі

18:58 7 березня 2023 р.

Фото до новини

Сьогодні в бою загинув «Да Вінчі», герой України, доброволець, людина-символ, людина-хоробрість, – Дмитро Коцюбайло.

Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський, пише Dailylviv.com.

За словами Президента, боєць 67-ї окремої механізованої бригади, комбат загинув в бою під Бахмутом, у бою за Україну.

"Він з 2014 року захищав нашу незалежність, гідність нашого народу. Один з наймолодших героїв України. Один із тих, чия особиста історія, характер, сміливість навіки стали історією, характером і сміливістю України.

Уже понад девʼять років українські герої в жорстоких боях за державу виборюють майбутнє для України. Спокій і відносна безпека в тилових містах – це їхній подвиг. Наша впевненість у перемозі України – це їхня стійкість і сила. 

Україна завжди памʼятатиме своїх героїв. Наша памʼять про них не згине. Згине цей ворог, що прийшов в Україну.

67-ма бригадо, воїни, слава вашій хоробрості! Усі українці, хто бʼється за Бахмут, слава вашому героїзму! Дякую всім воїнам, чия стійкість і наполегливість знищують армію окупанта на Донбасі! Вічна памʼять усім, хто віддав життя за Україну!" - наголосив Президент України.

1 грудня 2021 року Президент України Володимир Зеленський надав звання Героя України з врученням ордена «Золота Зірка» командиру 1-ї окремої штурмової роти Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор» Дмитру Коцюбайлу з позивним «Да Вінчі».

Офіційне трактування заслуг: «за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України».

Народився Дмитро у селі Задністрянське Івано-Франківської області. Його прадід воював у складі Української Повстанської Армії. Дмитру про це розповідала бабуся.

Воювати проти окупантів «Да Вінчі» розпочав 2014-го. У 21 рік він став наймолодшим командиром 1-ї штурмової роти ДУК. Воював у битвах за Карлівку, Піски та Саур-Могилу.

2014-го йому в обличчя прилетів уламок снаряда, розірвавши губу та вибивши зуб. Іншим уламком була перебита ключиця, де медикам довелося встановлювати скріплювальну пластину, пошкоджені ребра.

Після лікування Дмитро повернувся до ладу.

Володимир Блощак загинув під час виконання бойового завдання у Донецькій області

Завтра Львів прощатиметься з прикордонником-харків'янином і десантником-львів'янином

Названо прізвище військового, якого росіяни розстріляли за гасло Слава Україні

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів