Завтра Львів прощатиметься з прикордонником-харків'янином і десантником-львів'янином

17:43 7 березня 2023 р.

Фото до новини

Завтра, 8 березня, Львів попрощається ще з двома Героями. Микола Гальц та Сергій Гальцов загинули, захищаючи Україну від російських окупантів.

Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Чин похорону розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла (вул. Театральна, 11), об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героїв на Личаківському кладовищі.

Маршрут похоронної процесії: Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11) – пл. Катедральна – пл. Ринок (міська церемонія прощання) – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Володимира Винниченка – пл. Соборна – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечникова – Личаківський цвинтар.

Біографії Героїв


Cергій Гальцов (02.01.1985-17.02.2023) Харків’янин.

Навчався у Комунальному закладі «Харківський ліцей №144 Харківської міської ради». Протягом 2001-2003 років опановував професію столяра.

Після завершення навчання проходив військову службу у лавах прикордонників на Львівщині, де отримав травму та був комісований. Згодом здобував освіту у Харківському автотранспортному фаховому коледжі.

У мирний час був менеджером з продажу у мережах магазинів «Ельдорадо» та «Комфі». Протягом певного періоду працював у Республіці Польща та Чеській Республіці.

Із початком повномасштабного вторгнення росії брав участь в організації місцевої територіальної оборони, однак через активні бойові дії родина Сергія Гальцова переїхала до Львова, де він мріяв оселитися після перемоги.

Незважаючи на отриману травму, добровольцем став на захист Батьківщини до лав Донецького прикордонного загону Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України та боровся із окупантами на східному напрямку. Був оператором ІПС 2-ї категорії 3-го протитанкового відділення прикордонної комендатури швидкого реагування №1. Героїчно загинув під час виконання бойового завдання.

У Сергія Гальцова залишилися мама, сестра, брат, дружина, тітка, двоюрідна сестра з чоловіком та двоюрідний брат.


Микола Гальц (06.07.1977-28.02.2023) Львів’янин.

Навчався у середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №50 міста Львова. Здобував вищу освіту у Національному університеті «Львівська політехніка». Закінчив військову кафедру при університеті.

Після завершення навчання започаткував власну справу – протягом 20-ти років займався виробництвом та дизайном корпусних меблів. Роботи Миколи Гальца прикрашають помешкання багатьох львів’ян.

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист Батьківщини від окупантів. Боронив територіальну цілісність та незалежність держави у лавах 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Виконував бойові завдання на східному напрямку.

У Миколи Гальца залишилися мама, дружина, син та донька.

Траурний день у Львові: завтра прощатимуться з чотирма Героями, які віддали життя за Україну

Олег Андрейців, Михайло Чепак, Дмитро Бойко: завтра у Львові церемонія прощання

Завтра Львів попрощається з Героєм Юрієм Булгару

Уже 333: Денис Шмигаль вшанував у Львові пам'ять полеглих українських воїнів

Завтра у Львові поховають Героя-тероборонівця: залишив дружину й двох неповнолітніх дітей

 

 



Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів