Трьох Героїв завтра оплакуватиме Львів: без батьків залишилося восьмеро дітей

19:32 10 квітня 2023 р.

Фото до новини

У вівторок, 11 квітня, Львів попрощається ще з трьома Героями. Тарас Чучман, Роман Мельник та Валерій Тарасенко загинули, захищаючи Україну від російських окупантів.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Чин похорону Героїв розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла у Львові (вул. Театральна, 11). Об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Поховають Героїв на Личаківському кладовищі.

Біографії Героїв

Тарас Чучман (04.07.1982-04.04.2023). Львів’янин.

Навчався у ліцеї №18 Львівської міської ради та середній загальноосвітній школі №97 міста Львова. Здобував освіту у коледжі «Західноукраїнський колегіум» за спеціальністю «Правознавство» (зараз – навчально-науковий інститут сталого розвитку імені В’ячеслава Чорновола). Закінчив музичну школу за класом «цимбали» і «сопілка».

У 2002 році розпочав професійний шлях керівником одного з магазинів торгової групи «КРЕЗ». Згодом працював менеджером на підприємстві «Рітейл».

З 2006 року займався відеографією. Автор проєкту «Повсталий степ», що у 2016 році був визнаний найкращим відеороликом на тему війни з Росією. Активно співпрацював із ТОВ “SoftServe” щодо розробки навчальних відеотренінгів, був визнаним фахівцем на ринку “e-learning”.

Займався збором коштів для потреб дітей з онкологічними захворюваннями та безпритульних тварин. Був затятим фанатом футбольного клубу «Карпати».

З перших днів повномасштабного вторгнення добровольцем став на захист Батьківщини до лав 2-ї окремої Галицької бригади Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України. Боровся із російськими окупантами на території Донеччини.

У Тараса Чучмана залишилися дружина, троє дітей, батько та сестра.

Роман Мельник (03.06.1981-01.04.2023). Львів‘янин.

Навчався у середній загальноосвітній школі I-III ступенів №76 міста Львова (сьогодні – ліцей міжнародних відносин імені Василя Стуса Львівської міської ради). Здобував освіту у державному професійно-технічному навчальному закладі «Львівський професійний політехнічний ліцей» (тоді – професійно-технічне училище №33 міста Львова).

Упродовж 1999-2001 років проходив строкову службу у лавах Національної гвардії України у Криму та здобув звання «молодший сержант».

У мирний час працював заступником керівника будівельної дільниці. Цікавився історією України, зокрема, у роки Першої та Другої світових воєн.

Після початку повномасштабного вторгнення російської федерації вважав своїм обов‘язком стати на захист Батьківщини та вступив до лав 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка Сухопутних військ Збройних Сил України. Брав участь в обороні Авдіївки та Бахмута.

У Романа Мельника залишились батьки, двоє братів, дружина, син та дві доньки-двійнята.

Валерій Тарасенко (03.08.1975-29.03.2023). Уродженець селища міського типу Білокуракине Луганської області.

Навчався у старобільській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №4. Здобував освіту у Старобільському медичному фаховому коледжі, надалі закінчив Луганський національний університет імені Тараса Шевченка за спеціальністю «Соціальна педагогіка».

Після завершення навчання проходив строкову військову службу у лавах прикордонників. упродовж 2000-2002 років працював фельдшером у місцевому слідчому ізоляторі.

Згодом вступив на контрактну службу до Луганського прикордонного загону. Завершивши службу, обіймав посаду начальника штабу цивільної оборони у Старобільській центральній лікарні.

У 2016-2019 роках виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції у лавах Національної гвардії України, надалі вступив до 501-го окремого батальйону морської піхоти 36-ї окремої бригади морської піхоти Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

У Валерія Тарасенка залишилися мама, дружина та двоє синів.

Завтра у Львові прощатимуться з журналістом-культурологом, який загинув у грудні

Повернувся з Польщі на фронт, попри погане здоров'я пішов воювати: у Львові прощатимуться з двома Героями

Максим Депутат, Роман Боровик, Владислав Загорулько загинули за Україну. Їх поховають у Львові

Розводив голубів - символ миру, загинув у війні за Україну: Героя поховають завтра у Львові

Нові втрати на фронті: у двох бригадах тероборони і 24-ій ім. короля Данила

Героїв Назарія Сподара і Зіновія Шевчука завтра у Львові проведуть в останню путь

Пройшов чотири війни, помер унаслідок хвороби: у Львові попрощаються з автором відомих пісень

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів