Нові втрати на фронті: у двох бригадах тероборони і 24-ій ім. короля Данила

16:48 30 березня 2023 р.

Фото до новини

У п’ятницю, 31 березня, Львів попрощається ще з трьома Героями. Андрій Андрушко, Остап Лізанець, Микола Геба захищали Україну від російських окупантів.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Чин похорону розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла (вул. Театральна, 11), об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героїв на Личаківському кладовищі

Біографії Героїв


Андрій Андрушко (09.09.1969-24.03.2023). Львів’янин.

Навчався у середній загальноосвітній школі №30. Здобув спеціальність «маляр, художник-реставратор» у середньому професійно-технічному училищі №17 міста Львова (сьогодні – державний навчальний заклад «Ставропігійське вище професійне училище міста Львова»).

Після завершення навчання проходив військову службу у військах радіаційного, хімічного та біологічного захисту. У мирний час займався реставрацією церков, згодом працював у правоохоронних органах міста Львова.

Упродовж 2015-2016 років виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції у лавах 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України.

Після повернення працював комірником на підприємстві «Агромат».

З початком повномасштабного вторгнення росії став до лав 103-ї окремої бригади Сил територіальної оборони Збройних Сил України.

У Андрія Андрушка залишилися мама, сестра, дружина, двоє дітей, онук та невістка.

Остап Лізанець (05.09.1991-24.03.2023). Львів’янин.

Навчався у середній загальноосвітній школі № 90 міста Львова. Закінчив Львівський професійний коледж готельно-туристичного та ресторанного сервісу.

У мирний час працював у будівельній та охоронній сфері, згодом – за кордоном на заводі концерну «Philips».

Займався боксом та бойовим мистецтвом муай-тай, мріяв стати спортивним тренером та навчати дітей.

З перших днів повномасштабного вторгнення російської федерації добровольцем пішов на війну. Боровся із російськими окупантами у лавах 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України.

У Остапа Лізанця залишилися мама, бабуся та наречена.

Микола Геба (07.07.1979-27.03.2023). Уродженець міста Липкани (Республіка Молдова).

Закінчив місцеву школу. На початку 2000-х років переїхав до України, здобув освіту у міжрегіональному вищому професійному училищі зв’язку в місті Львові. Згодом навчався в Українській академії друкарства. Після завершення навчання обіймав посаду менеджера із продажу електроінструментів у товаристві з обмеженою відповідальністю «Дім інструментів» та на приватному підприємстві «Абразив». Упродовж останнього періоду працював у Бельгії.

Захоплювався історією та читанням літератури.

З початком повномасштабного вторгнення повернувся з-за кордону та вступив до лав територіальної оборони. Боровся із російськими окупантами у складі 125-ї окремої бригади територіальної оборони регіонального управління «Захід» Сил територіальної оборони Збройних Сил України.

У Миколи Геби залишилися мама, сестра, брат, дружина, двоє дітей та племінники.

Героїв Назарія Сподара і Зіновія Шевчука завтра у Львові проведуть в останню путь

Олексій Богута, Іван Бандрівський, Ігор Лучечко: завтра у Львові церемонія прощання

На Личаківському військовому цвинтарі розпочали ексгумацію давніх поховань (відео)

Завтра Львів віддасть останні військові почесті бійцю танкової бригади

Яворівська громада зустріла з війни Героя Степана Шипку. Сьогодні - прощання (відео)

Загинули в один день: завтра прощання з уродженцями Львова і Тернополя



Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів