США дали Україні 98% того, що просила для контрнаступу, - Кірбі

23:04 4 травня 2023 р.

Фото до новини

Коли відбудеться контрнаступ, вирішуватиме президент України Володимир Зеленський.

Про це розповів Голосу Америки координатор стратегічної комунікації Ради з нацбезпеки США Джон Кірбі, пише Dailylviv.com.

"Я можу вам сказати, що ми зробили все можливе, аби переконатися, що вони готові. Вони мають переважну більшість, і під цим я маю на увазі десь 98% від того, що вони просили з точки зору матеріальної бази, аби здійснити наступальні операції навесні. Бронетехніка, артилерія, протиповітряна оборона, боєприпаси. Зокрема, і те, що ми надіслали в останньому пакеті допомоги. Не говорячи вже про тренування, яке ми провели для низки бригад українських збройних сил за межами країни.

Ми не просто надаємо речі. Ми надаємо навички. Як це використовувати на полі бою для того, що ми називаємо загальновійськовими маневрами. І це те, що, за їхніми словами, їм потрібно. Дії на відкритій місцевості, інтеграція мотомеханізованої піхоти, артилерії, протиповітряної оборони на полі бою. Тож ми зробили все, що в наших силах. І це не означає, що ми зупинимося. Ви побачите, що допомога від США буде продовжуватися і надалі.

Що ж стосується будь-якого весняного контрнаступу, то це вирішуватиме президент Зеленський", - заявив координатор стратегічної комунікації Ради з нацбезпеки США Джон Кірбі. 

США надсилають в Україну найбільш передову військову техніку у світі, - Байден

Джо Байден завершує роботу Рональда Рейґана, якому не вистачило чотири роки

США та ЄС не мають іншого вибору у війні Росії в Україні, - The Washington Post

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів