Вашингтон не дозволить Росії перетворити мороз на зброю проти України - Джон Кірбі

11:25 29 листопада 2022 р.

Фото до новини

Речник Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі також назвав «огидним» те, що коїть в Україні режим путіна, який спочатку використовував їжу як зброю, потім — залякування, а сьогодні — холод..

Про це інформує Польске радіо, пише Dailylviv.com.

Сполучені Штати, а також їхні союзники та партнери продовжуватимуть докладати зусиль, щоб забезпечити українців усім необхідним для відновлення пошкодженої інфраструктури, — заявив у понеділок, 28 листопада, речник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

Він підкреслив, що Вашингтон не дозволить Росії перетворити мороз на зброю проти України.

«По-перше, ми продовжуватимемо забезпечувати Збройні сили України ресурсами, озброєнням, можливостями та навчанням, необхідними для досягнення успіху на полі бою», — наголосив Кірбі.

«По-друге, ми працюємо з нашими союзниками та партнерами в усьому світі, і, звичайно, всередині країни з іншими адміністративними установами, щоб забезпечити Україну запасними частинами, обладнанням, трансформаторами — тим, що їй потрібно для відбудови своїх енергетичних систем і відновлення електроенергії», — підкреслив представник Білого дому, додавши, що список є довгим.

Водночас Кірбі зазначив, що не все обладнання надходить зі США. За словами посадовця, зокрема, електромережі та електрообладнання в Україні мають європейські стандарти.

Речник Ради нацбезпеки Білого дому також назвав «огидним» те, що коїть в Україні режим путіна, який спочатку використовував їжу як зброю, потім — залякування, а сьогодні — холод. Джон Кірбі підкреслив, що майже всі останні ракетні обстріли РФ були спрямовані по цивільній інфраструктурі України, зокрема об’єктам енергетики, водопостачання та теплопостачання.

Укренерго повідомило про ситуацію з електропостачанням: зростає дефіцит потужності

Це - жахливо: Путін намагається зруйнувати енергетичну й газову інфраструктури України,- Столтенберг

На авіабазі Енгельс-2 зараз сконцентровано 20 бомбардувальників: на підвісках споряджені ракети, - журналіст

Ракетний удар по Ладижинській ТЕС: оголошена надзвичайна ситуація воєнного характеру

Загроза ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури вглибині України, - Міноборони

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів