Штрафуватимуть і водіїв громадського транспорту, і пасажирів з середини жовтня: за які порушення карантину

15:44 30 вересня 2021 р.

Фото до новини

На Львівщині за порушення заходів безпеки під час пасажирських перевезень у період карантину штрафуватимуть водіїв на суму від 17 до 34 тис грн, а пасажирів - від 510 грн. З середини жовтня проводитимуть перевірки.

З 21 вересня на території Львівської області рішенням обласної комісії встановлено «жовтий» рівень епідемічної небезпеки поширення коронавірусу.  Перевізникам наголошують на дотриманні заходів безпеки під час перевезень пасажирів у період карантину. З середини жовтня проводитимуть перевірки водіїв транспортних засобів. Про це повідомила пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.com

«Підприємства у галузі перевезень пасажирів зобов’язані дотримуватись вимог головного санітарного лікаря, зокрема проводити ранковий скринінг працівникам та не допускати до роботи тих, у кого температура 37 градусів і вища. Також у водіїв та пасажирів повинні бути наявні засоби індивідуального захисту. Категорично заборонено перевозити пасажирів без масок.  Після кожного рейсу здійснювати вологе прибирання транспортних засобів, використовуючи засоби з антибактеріальною дією”, - зазначив начальник управління транспорту та зв’язку Львівської ОДА Степан Рудницький.

Також він повідомив, що минулого тижня, рівень вакцинації у колективах, які здійснюють транспортні перевезення становив  23 %  і  закликав працівників активніше долучатись до вакцинальної кампанії, аби вберегти себе та не наражати на небезпеку інших.

Окрім того, Степан Рудницький акцентував, що по п’ятницях  у приміщенні АС-2, що на вулиці Липинського працює пункт вакцинації.

Начальник управління Патрульної поліції у Львівській області Роман Пилипенко наголосив, що за недотримання протиепідемічних заходів перевізниками та пасажирами передбачена адміністративна відповідальність.

«Якщо водій проігнорував вимоги в період дії карантину, то його мають право притягнути до адміністративної відповідальності. Штраф від 17 до 34 тисячі гривень. Також, якщо пассажир у салоні траспорту перебуває без маски, не реагує на водія і його вину доведуть, його теж можуть притягнути до адмінвідповідальності. Сума штрафу від 510 гривень», - додав Роман Пилипенко.

В Україні суворіше штрафуватимуть за неправильне паркування

Іноземців штрафуватимуть за порушення правил перебування в Україні з 7 серпня

Власник бізнесу відповідає за клієнтів без маски: від завтра підприємців почнуть штрафувати

 

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів