Карантин: кому дозволено їздити у громадському транспорті Львова і для кого збережуть пільги, - проєкт правил

20:29 6 квітня 2021 р.

Фото до новини

Правила спецперевезень у громадському транспорті Львова мають визначити категорії пасажирів, яким дозволено користуватися громадським транспортом, і водночас зберегти права пільговиків, якщо вони як мінімум належать до таких категорій пасажирів. Триває дискусійне обговорення у Ратуші.

У Львові розробляють правила перевезення громадян на час місцевих карантинних обмежень. До запропонованого варіанту кілька застережень висловив голова транспортної комісії ЛМР Ігор Зінкевич. Про це повідомив інформпортал депутатів ЛМР, пише Dailylviv.

Як розповів депутат, передусім дискусії тривають щодо обмежень проїзду пільговиків. Зокрема, за чинним законодавством, такі обмеження можуть відбуватися винятково за часом і в жодному разі не повністю. Тим паче, що є категорії громадян, для яких пільговий проїзд визначений на державному, а не на місцевому рівнях.

За словами Ігоря Зінкевича, представники транспортної комісії дійшли згоди у цьому питанні, але кінцеве рішення ухвалюватиме міська коміся ТЕБ і НС, яку очолює міський голова Андрій Садовий. 

«Ще важливий момент: щоб випередити будь-які можливі спекуляції, комісія ТЕБ і НС має ухвалити перелік організацій та підприємств, які забезпечують життєдіяльність міста. Квиток для таких працівників має бути уніфікованим, вони матимуть право на першочергову посадку у транспорт. Зокрема, медики. Але за якими критеріями визначатимуть важливість того чи іншого підприємства для життєдіяльності міста? Сподіваюсь на якнайшвидше розроблення такого списку та представлення його громаді», - наголосив Ігор Зінкевич.

Він переконаний, що увесь алгоритм спецперевезень має бути логічним і зрозумілим мешканцям: від кількості транспорту і маршрутів - до того, хто і як може ним користуватися у період карантинних обмежень і локдауна. Це дозволить зняти і соціальну напругу, і запобігти колапсам.

Тим часом учора львів'янин, учасник бойових дій Сергій Громов повідомив у ФБ, що подав позовну заяву до Львівського окружного адміністративного суду про те, щоб суд скасував рішення міської комісії з питань ТЕБ і НС щодо призупинення пільгового проїзду у Львові. Як такого, що порушує чинне законодавство. 

Садовий повідомив, скільки коштуватиме проїзд у громадському транспорті Львова (відео)

У червоному Львові влада дозволила відновити роботу Епіцентру, Єві і Макдональдзу

Багатоквартирна колізія: право переходити на систему індивідуального опалення і обов'язок платити за опалення під'їздів

Мала сотня підприємців ринків у Львові протестує проти карантину (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів