Що може збивати літаки Ту-95МС і Ту-160 з ракетами в небі над РФ

10:58 6 травня 2023 р.

Фото до новини

Жоден зенітно-ракетний комплекс не має дальності стрільби 1000-1500 км - потрібні літаки F-16.

Про це написав Defense Express, інформує Dailylviv.com.

У світі не існує настільки далекобійних ЗРК, які б могли "дістати" рашистські Ту-95МС і Ту-160 на рубежах запусків крилатих ракет – чи це простір над Каспійським морем, чи аж Кольський півострів (з якого ворог відстрілював крилаті ракети під час одного з недавніх ударів).

Навіть Patriot - найкращий у своєму класі - може збивати літаки та крилаті ракети ворога на дальності лише до 160 км.

Дальність стрільби американського протиракетного комплексу THAAD коливається на рівні 200 км.

З-поміж ЗРК радянських зразків найбільш далекобійним був С-200, дальність стрільби якого залежно від модифікації могла сягати 240 км. 

Тож для виявлення факту запуску крилатих ракет ворога з бомбардувальників над Каспійським морем є технічна можливість, але "дістати" їх там – немає. 

І тут потрібно нагадати, що, за офіційними даними, літаки E-3 Sentry класу AWACS можуть "бачити" на дистанції до 500 км, а за деякими дотичними даними – аж на 800 км. Такою дальністю дії не володіє жоден ЗРК у світі.

Тому й так гостро стоїть питання про F-16 для України, бо це - безальтернативний спосіб зміцнити захист українського неба проти ракетних обстрілів ворога.

Нагадаємо, що НАТО організувало постійний огляд повітряного простору та акваторії поблизу України на понад 800 км завдяки літакам AWACS і не приховує, що вся ця інформація передається у режимі онлайн до ЗСУ.

Міністр оборони України Олексій Резніков нещодавно також наголосив, що ЗСУ потрібна сучасна авіаплатформа, яка посилить нашу ППО, адже літаками також можна збивати дрони чи крилаті ракети. 

Patriot збив першу гіперзвукову російську ракету Кинджал - офіційно

Сім шахедів летіли вночі з району Азовського моря

Уночі збито ще два безпілотники, - ОК Схід

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів