ЗРК Patriot збиватиме російську авіацію на відстані до 150 км

17:54 11 березня 2023 р.

Фото до новини

Про приїзд системи ППО Patriot до України всі дізнаються, коли вона вперше зіб'є російський літак.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, пише Dailylviv.com.

«Комплекс хороший не тільки в плані збиття балістичних ракет, це комплекс далекого радіусу дії. Ми, на жаль, не маємо таких далекобійних зенітних систем, тому що у нас основний комплекс — це Бук-М1 з дальністю до 40 кілометрів, С-300 - з дальністю 70 кілометрів. Тому дальність дії в 150 кілометрів, які мають комплекси і Patriot, і SAMP/T, допоможе насамперед збивати не лише балістичні ракети, але й протистояти російській авіації на великих відстанях".

Юрій Ігнат наголосив, що Росія сьогодні застосовує у прифронтовій зоні Півночі та Півдня авіацію для того, щоб завдавати ударів і ракетами, і плануючими керованими авіаційними бомбами.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат спростував інформацію про те, що Україна отримала одну з двох обіцяних систем ППО Patriot.

За його словами, суспільство дізнається про приїзд системи ППО Patriot до України, коли вона вперше зіб'є російський літак.

Військові з України уже прибули в США для тренувань на системах Patriot (відео)

Пентагон підтвердив, що США розпочнуть навчання українських військових ракетній системі Patriot в Оклахомі

Протиракетний щит України створять комплексами IRIS-T SLM, NASAMS, MIM-104 Patriot

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів