Росіяни готуються використати місцевих жителів Енергодару, як живий щит

22:03 13 січня 2023 р.

Фото до новини

Російські окупанти в місті-супутнику ЗАЕС облаштовують казарми та склади боєприпасів у підвалах житлових будинків. Прикриваючись енергодарцями, загарбники намагаються убезпечити своїх військових у разі наступу ЗСУ.

Про це інформує Енергоатом, пише Dailylviv.com.

"В Енергодарі фіксують непоодинокі випадки, коли військові рф використовують підвали цивільних приміщень як місця постійної дислокації, облаштовуючи їх навіть ліжками. Йдеться, наприклад, про підвал будівлі, в якій розташоване управління соціальних програм, на вул. Курчатова, 10. Там зараз мешкають близько 50 окупантів",- йдеться в повідомленні.

Крім того, як зазначають в Енергоатомі, загарбники в Енергодарі постійно заносять у підвали житлових будинків якісь великі коробки – ймовірно, зі зброєю чи вибухівкою. Це відбувається в темну пору доби, причому, поки триває «процес», кілька окупантів наглядають за вікнами будинку, щоб убезпечитися від небажаних випадкових очевидців. Подібні «нічні роботи» помітили відразу в кількох житлових будинках п'ятого та сьомого мікрорайонів.

Усвідомлюючи, що Збройні сили України не цілитимуть по житлових об'єктах, росіяни саме тому облаштовують в них свої казарми та склади зі зброєю і боєкомплектами: щоб уберегти себе й боєприпаси. Також відомо про велику кількість вибухівки у будівлі вузла зв'язку біля міського виконкому.

Окупанти готують автобуси для евакуації мешканців Енергодару в Крим

Путін заробив ще на одну кримінальну справу у МКС в Гаазі

Українські війська на околиці Соледару: рішення про відведення буде прийнято найближчими днями, - капітан

РФ створює двомільйонну армію - ГУР

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів