Росія підготувала нову масштабну ракетну атаку по Україні, - Spiegel

07:21 1 грудня 2022 р.

Фото до новини

Супутникові знімки компаній Maxar Technologies і Planet Labs від 28 листопада показують, як майже два десятки дальніх бомбардувальників Ту-95 і Ту-160 готуються до чергової атаки на Україну у російському військовому аеропорті Енгельс-2 під Саратовом.

«Діяльність на базі надзвичайно висока», — підтвердив Spiegel незалежний військовий аналітик Арда Мевлутоглу, пише Dailylviv.com

Наземний персонал, мабуть, дуже активний, цистерни з пальним припарковані біля дальніх бомбардувальників, видно численні великі ящики з боєприпасами, транспортні засоби та ремонтні матеріали.

«Також цікаво, що багато великих вантажних літаків припарковано на асфальті, що вказує на те, що на базу нещодавно відправили велику партію, можливо, крилатих ракет», — каже Мевлутоглу.

Конрад Музика, військовий експерт Rochan Consulting, також бачить на базі підвищену готовність.

«На землі багато рухів, багато літаків обслуговуються і, очевидно, готуються до нових місій», — каже Музика.

«Ви також бачите візки, які можуть використовуватися для транспортування крилатих ракет Х-55 або Х-101».

Росія неодноразово використовує крилаті ракети цього типу для повітряних ударів по Україні. Літаки запускають ракети з російської території далеко від українського кордону - за межами радіусу дії української протиповітряної оборони. Потім крилаті ракети самостійно летять до цілі, якщо їх не перехопити, що часто вдається Україні.

«Надзвичайно велика кількість бомбардувальників на асфальті свідчить про активізацію операцій, якщо не про неминучу широкомасштабну атаку», — каже військовий аналітик Мевлутоглу.

На думку аналітиків, Енгельс-2 є однією з найважливіших баз російських ВПС, оскільки тут розташовані два полки стратегічних бомбардувальників, які є частиною російської тактики повітряного ядерного стримування. Росія розмістила там додаткові бомбардувальники в лютому, готуючись до війни, і відтоді неодноразово використовує базу для масштабних авіаударів по Україні.

Повітряна тривога в усій Україні: загроза з Білорусі

Скільки російських ракет українська ППО збила у жовтні і листопаді

Міноборони США замовили для України системи ППО NASAMS

На збиття сучасної російської крилатої ракети наша ППО витрачає дві застарілі

Збити всі російські ракети неможливо, - речник ПС ЗСУ

У Росії закінчуються ракети Іскандер: які є і на що розраховують

Скільки ще є високоточних ракет у Росії

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів