П’ять трамваїв з Берліна їздять вулицями Львова. У дорозі два з Берна

19:34 4 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Берлінські вагони є енергоощадними й споживають у 2-2,5 раза менше електроенергії, ніж наявні трамваї.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

За інформацією ЛКП «Львівелектротранс», у Львові переоблаштували та випустили на лінію ще один берлінський трамвай. Сьогодні вагон у режимі «обкатка з пасажирами» курсує на маршруті №3. Від завтра він працюватиме на цьому ж маршруті вже у звичному режимі. Відтак на лінії курсує вже п’ять трамваїв КТ4D, які наше місто нещодавно отримало від Берліна. Планується, що найближчими днями на маршрут №3 виїде ще один, шостий, трамвай з цієї партії.

Як зазначили у комунальному підприємстві, зараз у ремонтних майстернях переобладнують ще два трамваї

Нагадаємо, 12 вагонів КТ4D та запчастини до них Львову безоплатно передала Берлінська транспортна компанія. Перший трамвай з цієї партії місто отримало наприкінці травня, а останній – на початку липня цього року. У вагоноремонтній майстерні Львівелектротрансу трамваї переобладнують під ширину львівської колії, міняють деяке обладнання, фарбують та поетапно випускають на лінії.

Як розповідають у ЛКП «Львівелектротранс», берлінські вагони є енергоощадними й споживають у 2-2,5 раза менше електроенергії, ніж наявні трамваї. Відтак це дозволить підприємству, крім підсилення трамвайних маршрутів додатковими вагонами, ще й економити на електроенергії.

Також наступного тижня місто очікує отримати перші два трамваї з Берна

Нагадаємо, упродовж 2021-2024 років за кредитні кошти Європейського інвестиційного банку у межах проєкту «Міський громадський транспорт України» Львів придбав 10 сучасних низькопідлогових трамваїв «Електрон».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів