До Львова з Берліна приїхав 12 трамвай

16:22 9 липня 2024 р.

Фото до новини

Вагон вже прямує в депо.

Про це з посиланням на ЛКП «Львівелектротранс» повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

Сьогодні, 9 липня, Львів отримав останній, дванадцятий з партії подарованих Берліном, трамвай КТ4D. Вагон пройшов митне оформлення та вже прямує в депо до Львова.

«Останній трамвай з Берліна вже в дорозі до нашого депо.  Для курсування у Львові вагон, як і всі попередні, необхідно переобладнати під ширину міської колії, за необхідності замінити деякі деталі, пофарбувати. Також треба встановити обладнання системи е-квитка та автоматизованого озвучування. Після цього проведуть техогляд, сертифікацію та випробування (обкатку) трамвая», - пояснили у комунальному підприємстві.

Два перші «берлінці» з цієї партії вже на етапі сертифікації. Тож невдовзі вони курсуватимуть на міських маршрутах. Планують, що це будуть маршрути №3 та №6.  Решту трамваїв поетапно переобладнуватимуть та випускатимуть на маршрути.

Нагадаємо, 12 робочих вагонів  КТ4D та запчастини до них Львову безоплатно передала Берлінська транспортна компанія. Перший трамвай з цієї партії місто отримало наприкінці травня цього року. Ці вагони є енергоощадними. Зокрема, вони споживають у 2-2,5 раза менше електроенергії, ніж наявні трамваї. Це дозволить Львівелектротрансу суттєво економити на оплаті за електроенергію.

Зауважимо, останнім часом у місті суттєво оновили рухомий склад електротранспорту. Зокрема, впродовж 2021-2024 років Львів придбав 10 сучасних низькопідлогових трамваїв «Електрон». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів