Попрощалися з льотчиком, який знищив понад 20 танків, 100 машин, 20 цистерн і кількасот рашистів (відео)

21:29 18 травня 2022 р.

Фото до новини

Сьогодні, 18 травня, у Вінниці прощались із ще одним українським героєм – льотчиком штурмової авіації Сергієм Пархоменком, який здійснив 38 бойових вильотів у складних умовах протидії ворожих засобів ППО і винищувальної авіації.

14 травня, під час виконання бойового завдання, героїчно загинув командир авіаційної ланки 299-ї бригади тактичної авіації імені генерал-лейтенанта Василя Нікіфорова капітан Пархоменко Сергій Ігорович. Про це повідомило Командування Повітряних Сил ЗСУ, пише Dailylviv.com.

Капітан Пархоменко Сергій Ігорович народився 14 січня 1997 року в місті Харкові, в сім’ї військових авіаторів.

З дитинства мріяв про небо і бажав пов’язати своє життя з авіацією. Закінчив Київський військовий ліцей імені Івана Богуна.

У той час, коли батько у 2014 році виконував бойові завдання у повітрі, Сергій вступив на льотний факультет Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, який успішно закінчив у 2019 році, здобувши кваліфікацію льотчика 3-го класу.

Наслідуючи свого батька й діда, Сергій виявив бажання проходити службу в бригаді тактичної авіації імені генерал-лейтенанта Василя Нікіфорова, літати на літаках Су-25.

Попри молодий вік, на момент вторгнення російської федерації в Україну, вже обіймав посаду командира авіаційної ланки. В боях з російським агресором капітан Сергій Пархоменко проявив себе звитяжним воїном, достойним сином українського народу і гідним нащадком своєї родини військових льотчиків. Він був душею авіаційного підрозділу, командиром-лідером і чудовою людиною.

Виконав 38 бойових вильотів у складних умовах протидії ворожих засобів ППО і винищувальної авіації, під час яких знищив більше, ніж 20 ворожих танків, понад 50 бойових броньованих машин, 55 транспортних засобів, 20 цистерн з пальним та кількасот солдатів і офіцерів рашистів. Неодноразово уміло виводив авіаційну техніку з-під ракетних ударів ворога.

За мужність і патріотизм, проявлені під час захисту Батьківщини від російської агресії, Указом Президента України капітан Сергій Пархоменко нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Виконуючи бойове завдання в Запорізькій області в районі населеного пункту Гуляйполе, 14 травня капітан Сергій Пархоменко героїчно загинув, до останнього залишаючись відданим і непохитним захисником українського народу.

Оскільки у регіоні, звідки родом Сергій, наразі тривають бойові дії, в останню путь героя провели у Вінниці, столиці військової авіації України.

У березні 2022 року в Сергія Пархоменка народився син.

Шолом та захисні окуляри Привида Києва, який збив 40 російських літаків, будуть виставлені на аукціоні в Лондоні

Українські льотчики готові опанувати американські літаки F-15,16,18 (відео)

Пілот ЗСУ рятує літак під час обстрілу аеропорту (відео)

Українські літаки Су-27 та МіГ-29 знищують броньовану техніку та живу силу загарбника

Україна має більше літаків, ніж два тижні тому

Українські ЗС збили російський літак зі сотнями десантників рф завдяки розвідці США

Вищий пілотаж! Український льотчик збив крилату ракету росіян і врятував сотні життів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів