Понад 1800 сімей переселенців з Дрогобицької громади отримають грошову допомогу від Чехії

12:27 29 квітня 2022 р.

Фото до новини

Упродовж семи днів представники чеської неурядової організації «Людина в біді» спільно зі спеціалістами Дрогобицької районної військової адміністрації реєстрували внутрішньо переміщених осіб для отримання фінансової допомоги.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Заявки на отримання грошової допомоги подали понад 1800 сімей, які зупинились у Дрогобицькій громаді району, а також входять до числа соціально визначених категорій. Йдеться про тримісячну грошову допомогу у розмірі 2 200 гривень для кожного члена сім‘ї.

Фінансове забезпечення таких виплат, як і відбір громади взяла на себе чеська організації «Людина в біді». Отримати перші виплати можна буде вже з початку наступного місяця.

«Наразі представники організації «Людина в біді» проводять перевірку всіх заявок від внутрішньо переміщених, які подалися на отримання допомоги. Після цього стартують перші виплати. Проте майже всі 1800 сімей, які відгукнулися на наш заклик та прийшли реєструватись, підпадають під визначені соціальні категорії: це багатодітні сім’ї, ті, які втратили одного з опікунів, вагітні жінки, люди похилого віку тощо, і зможуть отримати фінансову підтримку. Виплачуватимуть допомогу грошовим переказом через АТ «Ощадбанк» або відділення «Укрпошти», - зазначила керівниця напрямку роботи з ВПО у районній військовій адміністрації Наталія Федурко.

Дрогобицький район прихистив близько 22 тисяч ВПО, з них понад 12 тисяч осіб – у Дрогобицькій громаді. Велика частина  внутрішньо переміщених українців зупинилися у приватному секторі.

Нагадаємо, до категорій внутрішньо переміщених, які претендують на отримання грошової допомоги від неурядової організації «Людина в біді», входять:

    багатодітні сім’ї;
    сім’ї з дітьми, що очолює 1 батько(мати)/опікун;
    сім’ї з людьми похилого віку (60+);
    одинокі літні люди (60+);
    вагітні жінки;
    люди/діти з інвалідністю;
    особи з хронічними захворюваннями/важкими фізіологічними станами;
    сім’ї, що втратили члена сім’ї через воєнні дії;
    особи, які отримали поранення/втрату кінцівок через воєнні дії.

П'ять видів допомог для вимушених переселенців і тих, хто їх прихистив безкоштовно, - РНБО

Українців, які житимуть у Львові в модульних містечках, годуватимуть за програмою ООН

На Львівщині ООН дасть кожній ВПО по $80

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів