Половина переселенців хоче повернутися додому після війни: хто втратив надію

11:00 30 червня 2022 р.

Фото до новини

Зменшується кількість тих, хто планує повертатися негайно, зростає кількість тих, хто повернеться після війни, або ж взагалі не повернеться.

У рамках чотирнадцятої хвилі проекту «Україна в умовах війни» Cоціологічна група «Рейтинг» провела чергове дослідження психологічних маркерів: рівнів життєстійкості, психологічного виснаження і прийнятність розваг під час війни, пише Dailylviv.com.   

Майже незмінною залишається кількість респондентів, які змушені були покинути місце постійного проживання від 24 лютого 2022 року. На відміну від попередніх замірів, зростає кількість внутрішньо переміщених осіб зі східних і південних регіонів, зменшується – з центральних.

87% опитаних висловлюють намір повернутися додому: 15% – найближчим часом, 24% – хочуть повернутися, але ще почекають, 48% – повернуться, але після закінчення війни. 8% зазначили, що вже не повернуться додому. Порівняно з квітнем ц.р. зменшується кількість тих, хто планує повертатися негайно, зростає кількість тих, хто повернеться після війни, або ж взагалі не повернеться. 

Продовжується поступове повернення громадян до місць роботи. Сьогодні 38% з тих, хто працював до війни, повернулися на свої робочі місця у звичному режимі, 18% – працюють дистанційно, 7% – знайшли нове місце праці. Попри це третина таких опитаних до цього часу не працюють. Найбільше останніх серед наймолодших і найстарших опитаних, жінок, мешканців сходу та півдня країни. У динаміці найкраща ситуація з поверненням на роботу – серед мешканців центру і заходу, найгірша – мешканців сходу. 

Один відсоток українців має таємну думку щодо вступу України до Євросоюзу, - соціологія

Більшість українців вірить у перемогу над росією через пів року- рік, - опитування

Більшість українців вірить у перемогу над росією через пів року- рік, - опитування

Більшість опитаних впевнені, що Україна відіб'є напад Росії

Скільки часу треба Україні для перемоги над Росією: опитування

Україна зможе перемогти у війні з Росією вже у найближчі кілька тижнів, - дослідження

9 з 10 українців вірять, що Україна зможе відбити напад Росії, а 8 - візьмуться за зброю

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів