Подружжя з Луганщини господарюватиме у дитячому будинку сімейного типу в Наварії

19:58 14 січня 2022 р.

Фото до новини

У селі Наварія, що належить до Пустомитівської територіальної громади на Львівщині, з’явився перший дитячий будинок сімейного типу (ДБСТ).

Урочисте відкриття відбулось сьогодні, 14 січня. Подружжя Ірини та Сергія переїхали з Луганщини навесні 2021 року. Сім’я виховує двох рідних (дочка та син) дітей. Станом на зараз у їхню родину влаштували на виховання та спільне проживання ще трьох дітей, позбавлених батьківського піклування. Про це повідомила пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.com.

Усього в новоствореному ДБСТ у селі Наварія проживає 5 дітей. До слова, загальна кількість дітей у ДБСТ не повинна перевищувати 10 осіб, враховуючи рідних дітей.  

Вихованці проживатимуть і виховуватимуться в будинку до свого повноліття (18 років). У разі вступу дитини на навчання у професійно-технічний чи вищий навчальний заклад - до його закінчення.

Житловий будинок має два поверхи (в т.ч. мансардний) загальною площею понад 260 м2, з них житлова – 134 м2. У будинку є шість спалень, три ванні кімнати, санвузол, вітальня, кухня, три гардеробні, два коридори, тамбур, паливна.

Для виховання та розвитку дітей створено належні умови. Діти мають окремі спальні письмові та комп’ютерні столи, шафи для одягу, книжки та іграшки, інвентар для занять спортом. Побутова техніка також є. ДБСТ оснащений усіма необхідними комунікаціями: є світло, вода (власна свердловина), твердопаливний котел, інтернет. 

Будівництво будинку стартувало наприкінці 2018 року. Загальна вартість будівництва – майже 4,5 млн гривень.

КЗ «Центр надання соціальних послуг» Пустомитівської міської ради здійснює  соціальне супроводження ДБСТ, а Служба у справах дітей Пустомитівської міської ради - контроль за умовами проживання та виховання дітей в дитячому будинку сімейного типу.

У Львові створили п’ятий дитячий будинок сімейного типу

24 мешканці Львівщини вирішили взяти на виховання у сім’ю дитину-сироту

На Львівщинаі хочуть перевести квартирну чергу для дітей-сиріт в онлайн

Дітей на Львівщині стає все менше

На Львівщині найбільше дітей народилися торік у липні, а найменше - у березні

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів