Підпалили 10 військкоматів і військових частин у Росії

08:18 19 серпня 2022 р.

Фото до новини

Такими діями демонструють спротив призову в армію і відправленю молодих росіян на війну з Україною.

З початку літа в Росії підпалили щонайменше 10 військкоматів і військових частин. Також під ударом були будівлі Федеральної служби безпеки (ФСБ) і Росгвардії. Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

Вночі з середи на четвер в Конаково під Твер'ю був спалений центр комплектування. Це сталося після того, як установа оприлюднила відео, на якому 91-річний ветеран закликав чоловіків йти в армію і воювати в Україні.

З початку літа центр комплектування палав у підмосковному Можайську, в Пермі, Бєлгороді та Владивостоці. У Петербурзі затримали чоловіка, який закидав військову комендатуру цеглою. За підготовку нападу на такі об'єкти затримано ще кількох осіб.

11 червня була спалена військова частина в Клинцях Брянської області. Там згоріло багато пошкодженої військової техніки, яку привезли з України на ремонт. Тижнем раніше в Бєлгородській області вибухнув склад боєприпасів.

Один з останніх інцидентів стався 11 серпня у військовій частині в Долгопрудному Московської області. Дерев'яна будівля казарми згоріла.

З початку літа нападам піддавалися й об’єкти інших правоохоронних структур. На початку червня в Комсомольську-на-Амурі підпалили будівлю Росгвардії. Через кілька тижнів у будівлю відділення ФСБ у Ставропольському краї на півдні Росії кинули коктейль Молотова. Також у червні житель Нижнього Новгорода намагався підпалити будівлю місцевого управління ФСБ.

У всіх цих випадках влада або не називала причини пожеж, або заперечувала, що це були диверсії.

Путін став головним маргіналом росії: половина опитаних - проти нього

Росія звозить до кордонів з Україною ракети для ЗРК С-300. Готується до 24 серпня, - СтратКом ЗСУ

На військовому аеродромі Бельбек у Севастополі чути вибухи (відео)

Вибухи у російському Бєлгороді (відео)

Потужні вибухи в Керчі біля Кримського мосту - запевняють, що ППО. Вибух у Севастополі (відео)

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів