Сержант російської армії розповів, що «відмовники» воювати проти України пропадають безвісти (відео, оновлено)

13:15 6 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: «InformNapalm»

У мережу потрапила розповідь сержанта російської армії Євгена Тура про його пригоди в Україні.


Відео: «InformNapalm News»

У мережу потрапила розповідь сержанта 523-го гвардійського навчального мотострілецького полку російської армії Євгєнія Тура про його пригоди в Україні. Він розповів, що в нещасливу відрядження на війну з Україною він поїхав за наказом вищого командування. Також російський військовий розповів, що у них є поняття «загублені» – коли «відмовники» брати участь у бойових діях пропадають безвісти.

Повідомляюси про це сьогодні, 6 листопада, спільнота «InformNapalm» також додає: «Відео під назвою «Я в Слов’янську!!!» Євген Тур розмістив 5 листопада близько 12:30 на своїй сторінці у соцмережі «ВКонтакте» (https://vk.com/id106286824). Через кілька годин після публікації воно було видалене з його сторінки, але у нас залишилися скріншоти і збережена копія цього оповідання (станом на 08:00 6 листопада відео на сторінці Євгенія знову стало доступним для перегляду, засікаємо наскільки швидко ФСБ блокує сторінки в ВК».

Своєю чергою, «Телевізійна служба новин» каналу «1+1» інформує сьогодні, 6 листопада, в повідомленні «Російський солдат розповів, як він опинився на Донбасі: або їдеш, або «губишся»:

«Сержант армії РФ зізнався, що їхати на війну його змусило вище командування. У Мережі з'явилося відверте зізнання російського військового 523-ого Гвардійського навчального мотострілецького полку, сержанта Євгена Тура, якого майже силоміць привезли з Ростову на Донбас.

Відповідне відео під назвою «Я в Слов'янську !!!» Євген Тур розмістив на своїй сторінці у соцмережі «ВКонтаке», проте вже через кілька годин після публікації воно було видалено. За словами Євгена, йому прийшла повістка на відрядження строком на два місяці в Ростов-на-Дону, після чого і почалося все «найцікавіше».

«В Ростові-на-Дону приїхав полковник. Забрали документи, перевдягли. Посадили в автобуси, я нічого не зрозумів, а нам сказали – «готуйтеся – ви їдете в Україну». Якщо відмовляєшся – або саджають, або «загубилися», – розповідає військовий, як він потрапив на територію України.

Також російський сержант звернувся до всіх «бажаючих» повоювати на Донбасі та закликав їх цього не робити. «Якщо приходить повістка – не їдьте. Чого б вам не пообіцяли, додому ви не повернетеся», – сказав Тур.

Про це повідомляється в четвер на сайті «Телевізійної служби новин» каналу «1+1». Натомість телеканал «Еспресо.TV» передає сьогодні, 6 листопада:

«Сержант російської армії, військовослужбовець військової частини № 30616-6 (523 Гвардійський учбовий мотострілковий полк) Євген Тур записав відеозвернення до президента своєї країни, в якому заявив, що «не підписувався на участь в авантюрах» Путіна Відповідне відеозвернення виклав на своїй сторінці у соцмережі «ВКонтакте».

«Це не наша війна. Ми – гості в Україні. Шановний Володимире Володимировичу, чому я опинився у Донецьку? Без документів, без військової форми? Коли я підписував контракт, я не підписувався на участь у Ваших авантюрах. Крім того, розкажіть мені: чому ті військовослужбовці, які потрапили у полон, потім додому не повертаються?», – написав він у дописі до відео».

Про це повідомляється в четвер на сайті телеканалу «Еспресо.TV».

http://tsn.ua/ukrayina/rosiyskiy-soldat-rozpoviv-yak-vin-opinivsya-na-donbasi-abo-yidesh-abo-gubishsya-390283.html

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів