Перша леді України може позбутися нерухомості в окупованому Криму: ініціатива компартіі рф

12:17 8 червня 2022 р.

Фото до новини

У Комуністичній партії РФ запропонували "компенсувати збитки Донбасу за рахунок активів українських чиновників в Росії"

Про це повідомала Українська правда,  з посиланням російське пропагандистське видання "РИА Новости", пише пише Dailylviv.com.

Депутат Держдуми комуніст Сергій Обухов звернувся до уряду та СК  з пропозицією забрати в дружини президента України Володимира Зеленського квартиру в окупованому Криму.

Обухов у своєму запиті нагадав, що "у дружини Зеленського... є квартира вартістю до 100 млн рублів поряд з Лівадійським палацом у Криму".

Депутат Держдуми також пропонує перевірити інформацію про те, що елітна підмосковна нерухомість "може належати Наєвій Н. М., чиї прізвище, ім'я та по батькові повністю збігаються з дружиною командувача Об'єднаних сил ЗСУ, генерал-лейтенанта Сергія Наєва".

Довідка: 

Олена Зеленська купила квартиру площею 129,8 кв. метра в елітному житловому комплексі за однією адресою з Лівадійський палацом у квітні 2013 року разом з паркомісцем площею 16,1 кв. метра.

Згідно з декларацією Зеленського, вартість цього майна 1,3 мільйона гривень (більше 160 тисяч доларів за курсом валют того періоду).

У 2019 році Reuters повідомляв, дружина президента Володимира Зеленського Олена купила елітну квартиру в Лівадії менш ніж за половину ринкової вартості в екснардепа, олігарха Олександра Буряка. Видання зазначало, що подружжя продає цю квартиру.

У штабі Зеленського тоді запевнили, що квартира була придбана за ринковою ціною і відзначили, що Зеленські скористаються квартирою "тільки після обов'язкового повернення Криму до України". Про плани продажу квартири в заяві не згадувалося.

"Крим.Реалії" повідомляли, що кримська квартира Олени Зеленської розташована в елітному житловому комплексі "Імператор" в Лівадії по сусідству з політиками, успішними підприємцями та представниками естради.

Дружина президента Зеленського хоче мати офіційний статус і помічників

Масова втеча росіян з Криму: Путін готує блокаду півострова

Нерухомість українців у Криму може забрати група Аксьонова, – експерт

На Львівщині підняли кримськотатарський прапор: на честь дня спротиву окупації Криму

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів