Дружина президента Зеленського хоче мати офіційний статус і помічників

22:58 6 серпня 2021 р.

Фото до новини

Якщо у суспільства є запит на діяльність першої леді, було б логічно, якби існував офіційний формат, як цю діяльність здійснювати, - каже Олена Зеленська.

Її обов'язки ніде не прописані, але статус першої леді допомагає відкривати двері у найвищі кабінети. Майстерно цим користуючись, Олена Зеленська вирішує соціальні та гуманітарні питання.

Якщо є запит суспільства на діяльність першої леді, логічно, щоб існував офіційний формат.

Про це в інтерв'ю виданню “Фокус” сказала дружина Президента Олена Зеленська, пише Dailylviv.com.

«Під час особистих зустрічей з дружинами президентів інших країн ми це обговорювали. У багатьох з нас та сама реальність: є діяльність, але мало зрозумілих можливостей і правил, якими ми можемо користуватися. Якщо у суспільства є запит на діяльність першої леді, було б логічно, якби існував офіційний формат, як цю діяльність здійснювати. Наприклад, є Хартія дружини президента у Французькій Республіці, яка створена для Бріжит Макрон. Є окремий офіс дружини президента у Білому домі», - сказала Олена Зеленська.

Вона додала, що в Україні було б достатньо відокремити декілька працівників Офісу Президента, які офіційно супроводжували б діяльність першої леді.

«Зараз мені періодично допомагають. Але ці люди залишаються співробітниками Офісу Президента, я не можу розраховувати на весь їхній час», - сказала Зеленська.

У Києві 23 серпня, напередодні Дня Незалежності України, відбудеться Київський саміт перших леді та джентльменів. Захід організований з ініціативи першої леді України Олени Зеленської.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів