Хуліганство біля Офісу Президента, - поліція

00:05 21 березня 2021 р.

Фото до новини

Подія кваліфікована як хуліганство. У рамках досудового розслідування встановлюються усі обставини вчинення правопорушення.

Сьогодні активісти влаштували акцію протесту біля Офісу Президента України на вулиці Банковій, у зв’язку з цим працівники структурних підрозділів столичної поліції спільно із військовослужбовцями Національної гвардії України посилили превентивні заходи для забезпечення публічної безпеки та порядку. 

Про це повідомив відділ комунікації поліції Києва, пише Dailylviv.

За вчинення протиправних дій під час мітингу правоохоронці затримали одного із найбільш агресивних учасників.  Це - уродженець Вінниччини, 1995 року народження, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення злочину передбаченого ч. 2 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Чоловіка затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального Кодексу України. 

Слідчим відділом Печерського управління поліції розпочато кримінальне провадження на ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі. 

BBC - Україна нагадала, що у Києві прихильники активіста і блогера Сергія Стерненка влаштували чергову акцію проти його засудження. Цього разу вони зібралися ще й з нагоди його дня народження - в суботу йому в СІЗО виповнилося 26 років.

Представників правоохоронних органів саме там було кілька десятків, не було захисних кордонів. Прихильники Стерненка мали змогу підійти впритул до будівлі ОП. Гаслом акції було "Не чуєш - то побачиш". Загалом зібралося кілька тисяч активістів.

У підсумку будівлю ОП розмалювали, табличку "Президент України" підпалили, а вікна вхідних дверей розбили - працівники Управління державної служби охорони через це закрили другі двері щитами. Потім організатори акції запустили салют, згодом всі розійшлися.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк запевнив, що президент Володимир Зеленський не бачить сенсу перешкоджати протестам. Також він пообіцяв невдовзі ліквідувати наслідки вандалізму.

Голова Офісу Президента підсилює зв'язки з Вашингтоном для спільного протистояння російської агресії

Андрій Єрмак підсилює команду переговорників з США проти Росії, - політолог

Причина корупції в Україні: кілька людей володіють величезною частиною всього

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів