Чому Зеленський не зустрінеться з Байденом до 16 червня

11:10 7 червня 2021 р.

Фото до новини

Через скандал зі зміною керівництва НАК Нафтогаз Білий дім відмовився запрошувати до Вашингтона президента Володимира Зеленського перед зустріччю лідерів США Джо Байдена і РФ Владіміра Путіна.

Про це повідомляє Axios, інформує Liga, з посиланням на джерело в адміністрації президента США. За даними джерела видання, Білий дім розглядав можливість запрошення Зеленського в Вашингтон перед самітом Байдена з Путіним.

Однак там відмовилися розвивати ідею зустрічі "через рішення Зеленського змінити керівництво державної енергетичної компанії Нафтогаз", додало джерело.

Як пише видання, цей крок викликав стурбованість у адміністрації Байдена, що Зеленський "робить крок назад у зусиллях щодо боротьби з корупцією".

28 квітня Кабмін розпустив наглядову раду, звільнив голову правління Нафтогазу Андрія Коболєва і призначив на його місце в.о. голови Міненерго  Юрія Вітренка. У НАК заявили, що прийняте рішення – юридична маніпуляція.

29 квітня Європейський Союз, Держдеп США, посли G7, ЄБРР, Європейський інвестиційний банк, Світовий банк і Міжнародна фінансова корпорація висловили стурбованість у зв'язку зі звільненням голови Нафтогазу і закликали українську владу поважати корпоративне право.

Зустріч Байдена і Путіна планується на 16 червня в Женеві. У МЗС України заявили, що Зеленський поговорить з Байденом напередодні саміту.

Президент Володимир Зеленський був дуже неприємно здивований рішенням лідера США Джо Байдена не перешкоджати закінченню будівництва російсько-німецького газопроводу Північний потік-2. Про це він заявив в інтерв'ю Axios.

Зеленський назвав Північний потік-2 "зброєю в руках Росії" – і не дуже зрозуміло і очікувано, що "кулі до цієї зброї можуть бути надані такою великою країною, як США".

США поставлять у Польщу винищувачі п’ятого покоління F-35

Львівщину відвідали генерали Збройних сил США

Верховна Рада прийняла 15 законів за чотири дні

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів