Спецпризначенці чатують на ДРГ поблизу кордону з Білоруссю

08:40 11 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Командувач Об’єднаних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв перевірив готовність підрозділів спеціального призначення до виконання завдань у Північній операційній зоні поблизу кордону з Білоруссю.

Про це повідомляє відділ зв’язків з громадськістю Командування об’єднаних сил ЗС України, пише Dailylviv.com.

Цього разу перед військовими було поставлено завдання щодо проведення контрдиверсійних заходів, а саме – відпрацювання механізмів виявлення та знешкодження умовних диверсійно-розвідувальних груп, що пересуваються автотранспортом, а також знищення незаконних збройних формувань.

"Сьогодні на кордоні з Білоруссю дуже важливо зберігати пильність і тому постійне відпрацювання відповідних заходів спрямоване на забезпечення належного рівня захисту як цивільних, так і військових об’єктів від можливих терористичних загроз. Військовослужбовці тренуються в умовах, максимально наближених до реальних", – наголосив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За сценарієм командно-штабних навчань, до підрозділу надійшов сигнал про рух двох диверсійно-розвідувальних груп. Одна – у складі військової колони, інша – замаскована під мирних людей на цивільних автомобілях, що було маневром, який відволікає. Взвод спеціального призначення у кількості двох груп прибув у вказаний район, заблокувавши при цьому напрямки руху ворожих диверсійно-розвідувальних груп.

"Підготувавши засідки, військові знешкодили техніку противника та захопили у полон диверсантів", – зауважив командир окремого загону спеціального призначення Андрій.

Наступним етапом навчань став епізод зі знищення ворожого повітряного десанту. Командир підрозділу отримав вказівку заблокувати район з виявленою диверсійно-розвідувальною групою противника. Окремий загін спеціального призначення, спільно з особовим складом резерву, висунувся у вказаний район. Спецпризначенці провели аеророзвідку, виявили супротивника, після чого передали дані артилеристам. Після того, як мінометниками був «відпрацьований» указаний квадрат, загін спеціального призначення вирушив на «зачистку». А особовий склад резерву вийшов на визначений рубіж та здійснив вогневу підтримку.

"Ці навчання проводяться систематично та спрямовані на те, щоб особовий склад знав як правильно діяти під час тих чи інших загроз. Для кожного навчання створюються окремі обставини, у ході яких військовослужбовці відпрацьовують питання на різних напрямках та різних об’єктах. Тренування показало, що особовий склад здатний виконувати завдання та готовий до терористичних загроз, які не виключені у майбутньому, – наголосив генерал-лейтенант Сергій Наєв. – З розвідувальної інформації, яка постійно оновлюється, ми знаємо, що такі можливості у ворога є. Відповідно, ми відпрацьовуємо заходи для унеможливлення проходу ворога на територію нашої країни".

У прикордонних з Білоруссю районах трьох областей запроваджено додаткові заборони: що не можна

На кордоні з Україною білорусь створює оперативне командування своїми війська

 Білоруські десантники переплили річку Сож в умовах впливу диверсійних сил

Білорусь розгортає сили спецоперацій на кордоні з Україною

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів