Українські силовики знищили російську диверсійно-розвідувальну групу й розбили ще дві, – «ЩЛ» (відео)

09:05 6 листопада 2014 р.

Ситуація в зоні бойових дій станом на 5 листопада

Ситуація в зоні бойових дій станом на 5 листопада
Фото: Інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки і оборони України

Координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив також у четвер, що окупанти перекинули в Донецьк 12 гаубиць, в район Щастя – до 50 одиниць бронетехніки, на північ Луганщини – ротні тактичні групи десантників.


Відео: Військове телебачення України

Координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 6 листопада, такі її оперативні дані:

«Російсько-терористичні війська продовжують порушувати умови т.зв. тимчасового припинення вогню. За минулу добу зафіксовано більше 40 обстрілів позицій сил АТО.

Особлива активність російських військ і незаконних збройних формувань відзначається на Дебальцевському, Лугансько-Первомайському та Донецькому напрямках – відповідно 15, 12 і 10 вогневих ударів.

Російсько-терористичні війська активно обстрілювали позиції українських військ поблизу н.п. Чорнухине (чотири обстріли), Золоте, Вуглегірськ, Авдіївка, Піски (по три обстріли).

Зафіксовано прибуття до Київського район Донецька артилерійської групи російсько-терористичних військ. У складі артгрупи до 12 одиниць 122-мм гаубиць Д-30 і 152-мм гаубиць «Мста-Б». Гарматні розрахунки укомплектовані російськими фахівцями. На марші до місця призначення АРТГРУП прикривалася підрозділом місцевих бойовиків.

У районі Пісків сталися бойові зіткнення між українськими військами і ДРГ противника. Одну ДРГ бойовиків знищена. Ще дві ДРГ були розбиті, кілька бойовиків знищені.

У районі Дебальцевського плацдарму (Чернухине) відзначається зростання активності російсько-терористичних військ з переходом від тактики обстрілів до атак позицій українських військ. У складі атакуючих груп в основному – російські «козаки».

Мета наступальних дій – прорив оборони українських військ з виходом на південно-західний напрямок. Українські війська відбивають атаки противника.

У район Щастя прибула змішана батальйонна тактична група (БТГ) російської армії. У складі групи – до 50 одиниць бронетехніки, включаючи танки (посилена танкова рота у складі БТГ).

У рамках обстрілів ТЕС в районі Щастя російсько-терористичні війська завдали ударів по під'їзних шляхах до ТЕС. При продовженні подібних обстрілів підвезення палива для ТЕС може стати неможливим.

Зафіксовано перекидання на північ Луганської області невеликих тактичних груп російських ПДВ чисельністю до роти. Відзначається активізація диверсійно-розвідувальних груп (ДРГ) противника в районі Волновахи. Одна з ДРГ знищена вогнем українських військ, двоє важкопоранених бойовиків захоплено в полон.

У районі Фрунзе в результаті контрбатарейної дуелі знищені два мінометні розрахунки російсько-терористичних військ. В цьому районі відзначається вкрай низький рівень професійних навичок у мінометників противника.

Також відзначена контрбатарейна стрільба між українськими артпідрозділами й артилерією бойовиків північніше Маріуполя. Противник намагається захопити вогневу перевагу на цій ділянці».

Дмитро Тимчук повідомив це в четвер своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Своєю чергою, в прес-центрі АТО розповіли сьогодні, 6 листопада:

«Обстановка в зоні АТО залишається складною. Вночі бойовики 15 разів обстріляли наші позиції в різних районах на сході України.

Під вогонь РСЗВ БМ-21 «Град» потрапили наші підрозділи, які дислокуються неподалік населених пунктів Гірське та Золоте. Там бойовики протягом часу вели вогонь, втрат серед українських військових немає.

Напружена ситуація поблизу Дебальцевого, Чорнухиного й Горлівки. Вночі бойовики неодноразово обстріляли наші позиції, розміщені неподалік цих населених пунктів. 

У районі Донецького аеропорту ніч минула спокійно, але бойовики вели артилерійський обстріл наших позицій в Новокалиновому з бокуАвдїївки. В районі Пісків діє снайпер бойовиків, вживаються заходи для його нейтралізації.

На визначеній ділянці траси Бахмутка обстановка контролюється силами АТО. Вночі бойовики обстріляли наш блокпост в районі Кримського, з артилерії – Вільхове.

Сили АТО відкривають вогонь у відповідь на провокації бойовиків за умови, що це не завдасть шкоди мирному населенню. На півдні Донецької області обстановка підконтрольна силам АТО, через складні погодні умови прольотів БПЛА бойовиків не було».

Про цеповідомляється в четвер на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів