Паша Мерседес подарував на кордоні шоколадки і календарики, щоб вивезти ікони

17:31 2 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Дві версії про поїздку за кордон з іконами настоятеля Києво-Печерської лаври митрополита Московської церкви Петра Лєбєдя.

Перша версія, яку повідомили у соціальних мережах і оперативно поширили ЗМІ, інформує Dailylviv.com.

Очільник Києво-Печерської лаври Петро Лєбєдь, відомий як митрополит Павло (Паша Мерседес як його охрестили через порушення ПДР і пристрасть до дорогих автівок) був затриманий на кордоні. Владику Павла було спіймано при спробі контрабандного вивезення церковних цінностей. Документи на супровід церковного майна він виписав собі сам. Скільки було вивезено впродовж його поїздок раніше, наразі не відомо.

У ТК оприлюднено кілька фото, на яких зафіксовано перебування митрополита Павла на пункті пропуску, однак не названо на якому і в який час. За інформацією столичних телеграм-каналів, справою вже займаються правоохоронці. Проте офіційного підтвердження цій інформації поки що немає.

Друга версія. Сьогодні РІСУ повідомила про цю історію докладніше. Очільника Києво-Печерської лаври митрополита Павла перевіряли на кордоні з Молдовою через підозру у вивезенні цінностей. Про це Українській правді повідомили в правоохоронних органах, прес-служба Держприкордонслужби в коментарі УП, митрополит у відеозверненні.

У ЗМІ з'явилася інформація, що настоятеля лаври затримали на кордоні при спробі контрабандного вивезення церковних цінностей.

Водночас, за даними джерела УП, митрополит Лєбєдь наприкінці вересня перетнув державний кордон України з Молдовою, а контролюючі служби до його багажу зауважень не мали.

На прохання уточнити інформацію щодо цієї людини в Держприкордонслужбі в черговий раз наголосили УП, що не мають права розголошувати інформацію щодо третіх осіб.

Водночас на youtube-каналі митрополита Павла 2 жовтня з'явилось відео, де він підтверджує, що поїхав до Молдови (за його словами – на діагностику). Митрополит Лєбєдь каже, що його дійсно зупиняли на кордоні і перевірка тривала 6 годин. Це, мовляв, сталося через скаргу, яка надійшла правоохоронцям.

Він зазначив, що віз три куплені ікони, які не становлять історичної цінності. За словами настоятеля лаври, ситуація завершилася мирно, і він подарував правоохоронцям, які його перевіряли, шоколадки і календарики.

Як відомо, настоятель лаври має 61 рік, тож не підпадає під віковий ценз – невиїзду чоловіків з України.

На Львівщині священника московського патріархату облили зеленкою

Розвідка України назвала прізвища служителів московської церкви, які закликають до війни

У Дрогобичі московські попи обікрали церкву

Священники московської церкви в Україні хочуть церковного трибуналу над кірілом: скільки зібрали підписів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів