Папа Римський боїться Путіна більше, ніж Бога: Хорхе Маріо Бергольо розчарував католиків

19:10 5 березня 2023 р.

Фото до новини

Понад рік після вторгнення Росії в Україну Папа Римський Франциск зізнається, що не може вибрати, на чиєму боці бути.

Про дивну неспроможність Папи зробити вибір між катом і жертвою розповіло TVN24, пише Dailylviv.com.

Папа Римський Франциск уже запевнив, що з радістю прийме запрошення до Києва, якщо водночас Путін запросить його до Москви. Щоправда, запрошення від російського лідера немає, натомість Франциск планує поїздку до Угорщини – союзника Путіна в Європі

Востаннє Папа Франциск публічно говорив про війну в Україні за два дні до річниці її початку. Він назвав це абсурдом і жорстоким. Він також закликав до швидкого миру. 

«Я закликаю всіх, хто має владу над націями, взяти конкретні зобов’язання щодо припинення конфлікту», – сказав Папа. 

Більшість людей зауважили відсутність Росії у промові Франциска

В інтерв’ю, яке зараз з’явилося на сайті бельгійського єпископату, Папа знову ухилився від засудження агресора. Він заявив, що "кожна війна - це поразка" і що він не може вибрати, на чиєму боці бути. 

– Коли світ очікує голосу пророка і духовного лідера, на його місце приходить дипломат і політик низької якості, – оцінює слова Папи Ярослав Маковський, теолог і філософ. 

Трохи більше, ніж за тиждень, виповнюється 10 років від дня обрання Папою Римським Хорхе Маріо Бергольо. Гжегож Полак написав першу польську біографію папи з Аргентини. Його назва «Папа великої надії». Однак поляк через 10 років визнає, що сподівання виявилися марними. 

– Папська дипломатія, замість того, щоб, на мій погляд, зміцнювати Київ, намагається зміцнити Москву, – оцінює автор книги про Папу Франциска. 

Ще кілька місяців тому Папа розглядав можливість поїздки до охопленого війною Києва, але відмовився. У Ватикані це пояснили станом здоров'я священника, який, однак, полетів до Африки і планує ще одне паломництво, що вже викликає суперечки. 

– Папа їде до Угорщини, до Орбана, союзника Путіна в Європі, – зазначає Ярослав Маковський, теолог і філософ. 

Це буде друга поїздка Папи до Угорщини. Цього разу вона особлива, адже держава Орбана єдина в Європі підтримує ділові відносини з Росією і єдина в Євросоюзі блокує розширення НАТО Швецією та Фінляндією. 

- Цей другий візит до Угорщини є в певному сенсі своєрідним самітом симетристів на тему війни в Україні, - зазначає професор Мацей Кісіловський з Центральноєвропейського університету у Відні. 

Навіть італійська права преса, яка стояла на боці Франциска, починає його критикувати, адже у випадку війни в Україні ідентифікувати ката і жертву неважко. 

Може, Франциск має причини боятися Путіна більше, ніж Бога? Ще трохи такої "дипломатичної" поведінки Папи  - і це запитання стане риторичним.

Садовий подарував Папі Франциску хрест з осколком російської ракети, який витягнули з пораненої дівчинки

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів