Папа Римський прийняв запрошення відвідати Україну, – Президент (відео, оновлено)

23:14 20 листопада 2015 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Петро Порошенко повідомив у п’ятницю: «Запросив Його Святість відвідати Україну і Він запрошення прийняв».

Президент  Петро Порошенко розповів сьогодні, 20 листопада:

«Дуже зворушлива зустріч з Папою Франциском. Він запевнив мене, що ніколи не забуває про Україну і молиться за мир в нашій державі.

Я попросив Папу щодо завершення беатифікації Митрополита Андрея Шептицького, а також розпочати цю процедуру щодо єпископа Степана Чміля, який був духовним наставником Папи в Аргентині. Запросив Його Святість відвідати Україну і Він запрошення прийняв».

Президент написав це в п’ятницю на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook», де також опубліковано світлину з його зустрічі з Папою Римський. Натомість тележурналісти розповіли в п’ятницю:

«Папа Римський Франциск відвідає Україну. Про це домовилися під час другого дня візиту до Італії Петра Порошенка.

Ватикан розпочав різдвяні приготування. Принаймні на площі вже почали встановлювати ялинку. Туристичний потік тут щодня нескінченний, як і кількість аудієнцій в Папи Римського Франциска.

Сьогодні на зустріч зі Святійшим прибув Президент України разом з українською делегацією. Його зустрічали 13 гвардійців і почесні вельможі під українським прапором на площі перед Папським палацом.

Петро Порошенко – другий український Президент, який відвідує Ватикан. Шість років тому сюди приїздив Віктор Ющенко.

Кажуть, нинішня зустрічі Президента з Папою Римьским тривала чи не удвічі довше запланованого. Обидва обмінялися подарунками. З України до Ватикану Петро Порошенко привіз скульптуру Ангела – божого посланця, який символізує мир. 

Понтифік теж відповів Президентові символом миру. Але у вигляді бронзового медальйона. Його Святість пообіцяв молитися за Україну, а головне – за мир у державі.

Президент України мав два прохання  до Папи Римського – прискорити беатифікацію митрополита Андрія Шептицького. І таку ж процедуру розпочати щодо єпископа Степана Чміля. Це був духовний наставник Папи Франциска в Аргентині. Той самий, завдяки якому Папа Римьский трохи говорить українською.

Його Святість пообіцяв, що прохання виконає. І головне – приїде з візитом в Україну. Тож про дату і деталі візиту Папи Римського Франциска в Україну вже почали домовлятися.

Ймовірно, це буде наступного року. До цього часу до Києва має приїхати глава Ватиканського уряду. Востаннє глава католицької церкви – тоді це був Іван Павло другий – відвідував Україну 14 років тому».

Про це повідомили сьогодні, 20 листопада, на телевізійному «5 каналі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів