Ніколи ситуація на ЗАЕС не була такою серйозною, як зараз, - Буданов

18:58 25 червня 2023 р.

Фото до новини

Біля 4 зі 6 енергоблоків ЗАЕС російські війська розмістили техніку з вибухівкою.

У коментарі британському виданню The New Statement начальник ГУР Міноборони України Кирило Буданов зазначив, що біля 4 зі 6 енергоблоків ЗАЕС російські війська розмістили техніку з вибухівкою. План щодо теракту, за його словами, повністю розроблений і затверджений. Про це пише Dailylviv.com.

Буданов каже, що існує ризик, що РФ  може здійснити атаку на ЗАЕС з витоком радіації як «превентивний захід», аби зупинити наступальну операцію України та заморозити лінію фронту в нинішньому вигляді. Без охолодження реактори можуть розплавитись за період від 10 годин до 14 днів. До аварії може призвести підвищення напруги окупаційними силами на лініях електропостачання до станції.

21 червня МАГАТЕ заявило, що його представники не зауважили жодних мін на водоймі-охолоджувачі, хоча визнало, що російські війська замінували ділянки на території ЗАЕС та навколо неї.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що перед МВС України поставлено завдання підготувати населення до того, як треба реагувати на ядерну катастрофу.

У найближчі години Росія готує удар по Запорізькій АЕС - ГУР

Через російськіі обстріли Запорізька АЕС повністю знеструмлена і перейшла в режим блекауту, - Енергоатом

Росія перепід'єднує ЗАЕС до окупованих нею територій України

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів