Найпопулярніші напрями для поїздок на новорічні свята - Західна Україна і Польща

14:37 21 грудня 2021 р.

Фото до новини

Топ маршрутів очолюють Яремче і Тернопіль.

BlaBlaCar зафіксував підвищений попит на поїздки на новорічні свята — майже півмільйона українців запланували поїздки з попутниками та на автобусах. Про це повідомила пресслужба BlaBlaCar в Україні, пише Dailylviv.com.

Найбільша в світі платформа для поїздок BlaBlaCar поділилася даними про те, як українці планують поїздки напередодні Нового року та Різдва, топ напрямки в Україні та за кордоном, а також тенденції відновлення попиту на подорожі. 

Найпопулярніший напрям для поїздок на новорічні свята — Західна Україна. Топ маршрутів очолюють Яремче і Тернопіль. У той же час, кияни вирушають не лише до Західної України — у новорічний період на платформі спостерігається зростання запитів на 30% на подорожі до Хмільника, Старокостянтинова та Рівного. При цьому попит на поїздки в Одесу, Чернігів та Харків залишається стабільно високим цілий рік.

Автобусами українці найбільше користуються між обласними центрами, а також на великі дистанції. Середня довжина поїздок - 280 км.

Топ 10 автобусних напрямків на BlaBlaCar:

Київ <> Одеса

Київ <> Чернігів

Харків <> Запоріжжя

Київ <> Харків

Запоріжжя <> Дніпро

Яремче <> Львів

Київ <> Львів

Рівне <> Львів

Дніпро <> Київ

Серед міжнародних поїздок в топі — Варшава. 

Перед новорічними святами попит на поїздки з Польщі в Україну зростає на 50%. За даними платформи, в період новорічних та різдвяних свят помітно збільшується кількість проданих квитків в Україну — на 84% збільшується попит на поїздки з Варшави в Київ і ще на 57% більше українців повертаються до Львова з Вроцлава, ніж упродовж року.

Після прийняття 21 жовтня 2021 р. Кабінетом Міністрів України нових правил міжміських пасажирських перевезень, сервіс BlaBlaCar додав новий функціонал для своїх користувачів – можливість вказати наявність Covid-документів у профілі. Це зробить поїздки з попутниками або автобусами більш надійними та безпечними. Крім України, така функція доступна ще користувачам BlaBlaCar у Франції. 

BlaBlaCar — це платформа для поїздок, заснована на співтоваристві людей, що дозволяє 100 мільйонам користувачів подорожувати по 22 країнах світу. 

У Львові для туристів зі Саудівської Аравії, Бахрейну, Катару, Кувейту, ОАЕ, Ірану, Оману розроблять додаток

Новий рік без снігу: куди долетять українці на новорічні свята

Три маршрути для подорожей Львівщиною: ЛОДА організовує виїзди в громади

На кордоні фіксують велике зростання кількості поїздок: куди і звідки

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів