Міжміські і приміські автобусні перевезення на Львівщині подорожчають ще до кінця року, - прогноз

13:02 20 листопада 2021 р.

Фото до новини

Асоціація автомобільних перевізників передбачає здорожчання квитків на 10%.

З 22 листопада всі пасажирські перевезення автомобільним і залізничним транспортом в межах Львівської області будуть здійснюватися лише за наявності у пасажирів так званих коронавірусних документів, а саме: довідки про наявність вакцинації (однією або двома дозами), негативного ПЛР або експрес-тесту зробленого не більше, ніж за 72 години до моменту поїздки, а також довідки про одужання.

Як ці нові суворі правила можуть вполинути на пасажиропотік та вартість послуг з перевезення пасажирів? Про це Dailylviv.com сьогодні запитав голову Львівського обласного відділення ГО «Всеукраїнська асоціація автомобільних перевізників» Івана Велійку:

- Зараз розмови вже йдуть про підвищення цін на міжміські і приміські автобусні перевезення, тому що збільшилася вартість пального, енергоносіїв. Це буде незначне підвищення - у межах 10%. Думаю, що воно відбудеться до кінця року. 

А у місті Львові автобусні перевізники працюють за тарифом 10 грн. І змін до кінця року не буде. Готуємося з січня нового року працювати у режимі перевезень за електронним квитком. У цьому квитку нас буде цікавити, скільки місто платитиме перевізникам. Уже опубліковані тарифи, які подані на розгляд  депутатських комісій. Чекаємо на затвердження і прийняття їх міською радою. А скільки коштуватиме електронний квиток для пасажирів - це визначатиме міська влада. 

Пасажирів з понеділка возитимуть авто та залізничним транспортом лише за наявності одного з 3-х документів

Де у Львові приймають документи для пільгового електронного квитка (адреси)

У Львові ціну електронного квитка складуть з двох компонентів

Нові тарифи на проїзд у громадському транспорті Львова: останні консультації

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів