Ковідні документи пасажирів автобусів на Львівщині перевірятимуть на кінцевих зупинках

12:43 20 листопада 2021 р.

Фото до новини

Найбільший контроль відбуватиметься на автостанціях Львівської області: перед посадкою або після висадки пасажирів.

За рішенням обласної комісії з питань ТЕБ і НС з 00:00 годин 22 листопада всі пасажирські перевезення автомобільним і залізничним транспортом в межах Львівської області будуть здійснюватися лише за наявності так званих коронавірусних документів, а саме: довідки про наявність вакцинації (однією або двома дозами), негативного ПЛР або експрес-тесту зробленого не більше, ніж за 72 години до моменту поїздки, а також довідки про одужання.

Чи готові до такого режиму автобусні перевізники і як він може позначитися на їхній роботі та вартості послуг з перевезення пасажирів? З коментарем Dailylviv.com сьогодні звернувся до голови Львівського обласного відділення ГО «Всеукраїнська асоціація автомобільних перевізників» Івана Велійки:

- А що нам готуватися? Ми працюємо у штатному режимі на сьогоднішній день і також плануємо працювати у штатному режимі з понеділка. Випускаємо машини, а там час покаже. Пасажир буде відповідати, якщо він не матиме необхідних документів. Перевізник зобов'язаний зробити оголошення в автобусах, щоб люди розуміли нові вимоги. Водій повинен попередити пасажирів, що у них мають бути ці документи - все. А решта - персональна відповідальність пасажирів. 

- Як вплинуть на роботу перевізників перевірки поліції?

- Досі поліція працювала толерантно і з її боку не було зривів рейсів. З понеділка, думаю, буде так само. Тому що перевірки так званих коронавірусних документів пасажирів будуть проводити на кінцевих зупинках, на автостанціях: перед посадкою або після висадки пасажирів. Ніхто ж не буде зупиняти автобус посередині маршруту для проведення перевірок. Це би вибивало автобуси з графіку.

- 16 листопада на брифінгу в облдержажміністрації йшла мова про відкриття пунктів вакцинації для пасажирів.

- Власники автостанцій дали добро на розміщення-облаштування у їхніх будівлях пунктів вакцинації, а ось організація їхньої роботи - за обласною держадміністрацією. Поки що я не знаю, чи десь відкрили такий пункт вакцинації. Не маю також нової інформації про вакцинацію водіїв - акутальна та, що оприлюднена 16 листопада.

Нагадаємо, що поки що пункт вакцинації для пасажирів поїздів працює на Головному залізничному вокзалі у Львові (пл. Двірцева, 1) - щодня з 10.00 з 19.30.

Пасажирів з понеділка возитимуть авто та залізничним транспортом лише за наявності одного з 3-х документів

Ковідні документи спричинять нелегальні перевезення і здорожчання приміських поїздок на Львівщині, - перевізник

З 22 листопада невакцинованим особам на Львівщині заборонили користуватися приміським транспортом

Нікого не візьмуть у літак, поїзд, автобус без документів про коронавірус,- рішення уряду

Визначили відповідальних за документ про щеплення або негативний тест на міжрегіональних маршрутах

Невакцинованих і без тестів на ковід пасажирів у поїзд не візьмуть, а гроші за квиток повернуть

В аеропорті Львова повідомили, без яких документів не впустять в літак навіть на внутрішніх рейсах

Пасажири показують провідникам ковідні документи, а окремі пропонують замість них хабар

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів