На Вірменію здійснив атаку Азербайджан, - США

12:12 18 вересня 2022 р.

Фото до новини

США визнали, що напад на Вірменію був з боку Азербайджану.

"Сьогодні я очолюю делегацію Конгресу до Вірменії, щоб підкреслити тверду відданість Сполучених Штатів безпеці, економічному процвітанню та демократичному управлінню у Вірменії та на Кавказі", - написала спікерка Палати представників США Ненсі Пелосі у твітері, інформує Dailylviv.com

Конгрес вже розробив резолюцію, яка засудить агресію Азербайджану. Ми продовжуватимемо допомагати Вірменії і проти зміни її кордонів, - заявила під час візиту до Вірменії Ненсі Пелосі.

Рішення приймає Вірменія, але ми готові допомагати їй, якщо Вірменія ухвалить таке рішення, сказала Пелосі.

Дії Азербайджану проти мирного населення Нагірного Карабаху, вандалізм щодо історичних пам'яток перебувають у центрі нашої американської уваги, запевнила Ненсі Пелосі.

Тим часом начальник генштабу ЗС Вірменії звинуватив азербайджанських солдатів у жорстокому вбивстві вірменської військовослужбовці. Свої злочини азербайджанці зняли на відео. На ньому видно понівечені тіла вірменських солдатів, у тому числі двох жінок. Одна з жінок роздягнута і зв'язана, у роті у неї відрубаний палець, а в очницю втиснутий камінь. На животі у трупа написано "YAŞMA" - назва азербайджанських спецслужб.

Нагадаємо, що Вірменія і Азербайджан є членами Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ), що її створила Росія після розпаду СРСР. 

Потужний вибух у торговому центрі Єревану. Можливий повторний (відео)

Літак зі спікеркою Палати представників США приземлився на Тайвані: що буде

США заспокоюють Китай після візиту свого посадовця до Тайваню

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів