На лівому березі Дніпра на Херсонщині ворог відходить углиб на 15-20 км

13:21 15 листопада 2022 р.

Фото до новини

Гіпотетично вони можуть загрожувати (Херсону), тому що відстань дозволяє використовувати різні види зброї, але ми теж не стоїмо на місці.

У такий спосіб армія РФ намагається убезпечити себе від обстрілів ЗСУ, але Сили півдня беруть під вогневий контроль логістику ворога.

Про це повідомила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі "Еспресо ТБ" 15 листопада, пише Dailylviv.com.

"Гіпотетично вони можуть загрожувати (Херсону), тому що відстань дозволяє використовувати різні види зброї, але ми теж не стоїмо на місці і використовуємо контрбатарейну боротьбу, також маємо чим відповісти. У зв'язку з чим спостерігається певна активність ворожих військ на лівому березі Дніпра з просування вглиб від берега на 15-20 км.

Гуменюк запевнила, що ЗСУ беруть під вогневий контроль логістичні наземні шляхи супротивника, тож легкого підвезення резервів та боєприпасів для окупантів не буде.

За її словами, на правому ж березі Дніпра продовжуються стабілізаційні заходи на деокупованих територіях, а це понад 4870 квадратних кілометрів.

Тим часом у тимчасово окупованій Новій Каховці Херсонської області незаконно призначена Росією «влада» віднині запровадила комендантську годину «з 19:00 до 06:00 за московським часом».

Звільнено перший населений пункт на лівому березі - Олешки, - радник ОП

ЗСУ не приймуть ніяких перемовин, домовленостей чи компромісних рішень: Залужний - Міллі

Йти на переговори з Кремлем ще зарано, - американські аналітики

Зеленський з Єрмаком приїхали в Херсон

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів