Йти на переговори з Кремлем ще зарано, - американські аналітики

16:18 14 листопада 2022 р.

Фото до новини

Росіяни тепер прагнутимуть посилити наступ у Донецькій області.

Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

Час на перемовини із агресором іще не настав, Україна повинна проявити ініціативу, щоб вижити і мати можливість захистити себе в майбутньому. Як пишуть аналітики американського інституту вивчення війни нинішня ситуація на фронті не привід для переговорів. Досягнуті наразі успіхи не є достатньою гарантією мирного майбутнього України, тож гіпотетична оперативна пауза піде на користь Росії.

За даними американського Інституту, росіяни тепер прагнутимуть посилити наступ у Донецькій області, а українці передислокують частину вивільнених у Херсонській області сил для посилення контрнаступу в різних напрямках.

«Наступальна діяльність РФ у Донецькій області активізується найближчими тижнями, оскільки туди прибувають нові мобілізовані війська та сили, які воювали на заході Херсонської області», — прогнозують у центрі.

На думку американських аналітиків, Путін, ймовірно, дозволив генералу Сєрґєю Суровікіну відступити з Херсона за умови, що той захопить всю Донецьку область. Про це свідчать, серед іншого посилення російських атак на Бахмут та Вугледар. Тому Києву теж доведеться передислокувати свої війська на Донбас.

Тепер Суровікін боротиметься за успіх на Донеччині, але навряд чи йому вдасться створити ефективну та злагоджену ударну силу, хоча, як зазначають експерти, росіяни з часом можуть взяти Бахмут.

Скільки території України окупувала Росія станом на 12 листопада

Верховна Рада звернеться до G20 щодо виключення РФ зі складу Групи Двадцяти

Зеленський з Єрмаком приїхали в Херсон

Американські експерти розповіли, як HIMARS звільняли Херсон

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів