На аеродромі в Росії, де базуються урядові, розвідники і літаки судного дня, пролунали вибухи - ГУР

14:42 20 вересня 2023 р.

Фото до новини

На аеродромі Чкаловський група слідчого комітету рф розслідує диверсію, внаслідок якої 18 вересня 2023 року було суттєво пошкоджено два літаки та один гелікоптер.

Про це інформує ГУР, пише Dailylviv.com.

Як наголошують у ГУР, подія викликала неабияку істерику у вищих військових коридорах — на аеродромі базуються урядові літаки, так звані «літаки судного дня» та спеціальні літаки (літаки-розвідники).

"Невідомими особами на аеродромі, який ретельно охороняють, було закладено вибухівку та підірвано літаки АН-148 та ІЛ-20 (обидва належать до 354 авіаполку спеціального призначення), а також вертоліт МІ-28Н, який до цього активно залучався до збиття ударних дронів над Московською областю.

Пошкодження літаків не дозволять розраховувати на їх швидке відновлення. У гелікоптера вибухом пошкоджено хвостову частину. Ще один АН-148, який перебував поруч з іншими на стоянці, отримав незначні ушкодження.

Каральними органами рф проводять заходи з пошуку диверсантів та обмеження поширення в місцевих ЗМІ інформації про подію", - йдеться в повідомленні.

Україна знищила або пошкодила 24 літаки у російських тилах

Військова розвідка України підтвердила знищення літаків у Пскові

З космосу видно знищені російські літаки у Пскові

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів