Масові відімкнення газу львів’янам: мерія звернулася у поліцію, прокуратуру, СБУ, МНС (відео)

12:46 18 червня 2021 р.

Фото до новини

Місто звернеться до правоохоронців через масові відімкнення газу львів’янам.


Таке доручення озвучив міський голова Львова Андрій Садовий під час засідання виконавчого комітету. З його слів, за відімкненням цілих багатоквартирних будинків від газу через начебто витоки може стояти боротьба з окремими боржниками, інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.

«Це не вперше. Є скарги мешканців, що пропадає газ у цілому будинку. «Львівгаз» каже – витік газу. І тих витоків так багато, що виникає питання безпечності газових мереж міста. Я просив би скерувати відповідне звернення в правоохоронні органи – поліцію, прокуратуру, СБУ, МНС Львівської області. У нас ніколи раніше стільки аварійних ситуацій не було. Якщо це спроба методом аварійності спонукати людей платити кошти, то треба працювати з тим боржником, який є в будинку. Не можна робити заручником увесь будинок. Я би, все-таки, просив, щоб це питання ми зробили максимально публічним і на одне з наших наступних засідань запросили керівника «Львівгазу» з чіткою доповіддю. Ми маємо стати на захист мешканців», – зазначив міський голова.

Як додала заступниця мер з питань ЖКГ Ірина Маруняк, такі речі неприпустимі, адже для боротьби із заборгованістю існують методи в межах законодавства.

«До нас надходить шалена кількість звернень від мешканців. Це створює напругу серед них. Якщо є витік газу, тоді негайно має виїхати аварійна служба, щоб ліквідовувати аварійну ситуацію та відновити подачу газу. Якщо є заборгованість, то також є механізм у межах чинного законодавства: подавати до суду, стягати заборгованість, яка є в мешканців…» – зауважила Ірина Маруняк.

Львівгаз намагався відімкнути від газу об'єкти теплопостачання Львова

Представники РГК Львівгаз через шість діб відновили газопостачання 86-річній пенсіонерці- без вибачень і компенсації

У Львові відмикають цілі будинки від газопостачання через одного боржника

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів