Представники РГК Львівгаз через шість діб відновили газопостачання 86-річній пенсіонерці- без вибачень і компенсації

12:11 2 березня 2021 р.

Фото до новини

ТОВ "Львівгаз збут" зробило публічний вигляд, що протизаконне відімкнення газу до сільської хатини Ярослави Гроцької відбулося без будь-якої їхньої участі.

Журналістка Оксана-Владислава Жила написала у ФБ про те, що посеред зими і лютих морозів у період карантинних обмежень її 86-літній бабусі працівники служби ТОВ "Львівгаз збут" припинили постачання газу. 

Після цього у медіа з'явилася серія публікацій з критикою протизаконних дій газівників. Dailylviv, зокрема, назвав свою публікацію так: "86-річна Ярослава Гроцька зі Львівщини напише німецькою листа у Відень мільярдеру Фірташу про газоцид. З надією, що власник групи "Регіональна газова компанія", до якої належать АТ "Львівгаз" і ТОВ "Львівгаз збут", вплине на своїх підлеглих швидше, ніж Національна комісія з питань державного регулювання енергетики і комунальних послуг". Майже так і сталося згодом. 

Учора Оксана-Владислава Жила повідомила у соціальній мережі, що постачання газу її бабусі відновили: "Щойно зателефонувала мама і розповіла, що ті ж самі працівники  ТОВ "Львівгаз збут" підключили в помешканні газ. Звичайно, без жодних вибачень і пояснень... А тим часом через незаконні дії вище згаданих без газу старенька пробула шість діб, а ночами, щоб зігрітися, вмикала електричну "дуйку".

У коментарі до цього посту ТОВ "Львівгаз збут" заперечив свою причетність до відімкнення газу: "...Ще раз хочемо внести ясність щодо опублікованої Вами інформації. Постачальник природного газу, зокрема й "Львівгаз збут", не має повноважень на підключення чи відключення споживачів від газопостачання. "Львівгаз збут" не має працівників в своєму штаті, які можуть виконати ці роботи. Постачальник виключно закуповує газ для потреб споживачів і продає його споживачам. Просимо Вас коректно викладати інформацію. Співчуваємо, що з Вашою бабусею стався такий прикрий випадок. Але неточність та перекручування інформації призводить до поширення фейків. Дякуємо Вам за розуміння!"

До цієї нещирої відповіді ТОВ "Львівгаз збут" бракує суттєвого доповнення: технічно від'єднання споживача здійснюють працівники ПАТ "Львівгаз", того підприємства, яке бере зі споживачів кошти за транспортування (розподіл) прииродного газу. Але робить це за інформацією від ТОВ "Львівгаз збут". Фактично це два підприємства з одним джерелом власності - "Регіональна газова компанія", яку пов'язують з Дмитрм Фірташем. Згідно з даними Youcontrol, ПАТ "Львівгаз" є на 100% засновником ТОВ "Львівгаз збут". 

Тож цілком логічним є коментар до цієї історії одного з користувачів ФБ: "Крім розголосу, їх потрібно покарати гривнею. Скарга до НКРЕКП - і буде нарахована компенсація".

Нагадаємо, що протизаконне відімкнення газопостачання у селі Грабовець здійснили непокарані за це досі працівники Червоноградсько-Кам'янка-Бузької філії газової компанії.

До речі, 10 квітня 2021 року у Львові на вулиці Золотій, 42 відбудуться річні загальні збори акціонерів компанії. Серед питань порядку денного є обговорення планів закупівлі і транспортування природного газу на календарний рік. А також виконання інвестиційної програми, затвердженої НКРЕКП України. Будуть оприлюднені уточнені аудиторами основні показники фінансово-господарської діяльності (дивіться світлину). 

У Львові відмикають цілі будинки від газопостачання через одного боржника

АМКУ змушує “Львівгаз збут” повернути споживачам переплачені за газ гроші

Львівгаз збут підозрюють у завищені ціни газу на 2-2,5 грн/м3. Доведену переплату можна буде повернути подвійно

Львівгаз збут порахує газ у січні за ціною 9,90 грн за кубометр

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів