86-річна Ярослава Гроцька зі Львівщини напише німецькою листа у Відень мільярдеру Фірташу про газоцид

13:55 28 лютого 2021 р.

Фото до новини

З надією, що власник групи "Регіональна газова компанія", до якої належать АТ "Львівгаз" і ТОВ "Львівгаз збут", вплине на своїх підлеглих швидше, ніж Національна комісія з питань державного регулювання енергетики і комунальних послуг.

Про це пише Dailylviv.

Журналістка Оксана-Владислава Жила написала у ФБ про те, що посеред зими і лютих морозів у період карантинних обмежень її 86-літній бабусі працівники служби ТОВ "Львівгаз збут" припинили постачання газу:

"Передісторія: бабця живе в селі, отримує субсидію і щомісяця її донька (моя мама) оплачує усі комунальні послуги. Згідно з усіма квитанціями за щонайменше півроку щодо газу була переплата. Мама оплачувала за послуги газу скільки вистачало з субсидії і тут, як грім серед ясного неба, в понеділок (22 лютого) вона отримує квитанцію за спожитий природний газ у розмірі 10 145,15 грн. Одразу ж наступного дня мама на найближчому поштовому відділені (яке, до слова, за дев'ять км від села) оплачує понад 2 000 грн за газ (скільки змогла). Решту суми оплатила з Приватбанку я (внучка), коли дізналася про заборгованість (у четвер 25 лютого сума 7357 грн). 

Родзинка цієї історії в тому, що мама приховала від мене інформацію (бо не хотіла нас вантажити своїми проблемами (!)), що того ж вівторка, після того як вона оплатила за газ і повернулася додому, працівники ТОВ "Львівгаз збут" - Червоноградський ВР Кам'янка-Бузький район - відключили бабусі газ. 

Без попереднього письмового попередження! Проігногувавши факт, що мама вже оплатила частину суми і що споживач газу має право сплатити за нього до 25 числа поточного місяця (бабусі відключили газ 23 лютого).

На мамині аргументи, що вона оплатить, працівники лише іронічно закинули: "Та де ви візьмете таку суму до 25 числа?".   На мою думку працівники ТОВ "Львівгаз" грубо перевищили свої повноваження. Я вже мовчу про те, що працівники дозволили нахабно розмовляти з літньою жінкою. А найважливіше, вони позбавили немічну майже 90-літню пенсіонерку (добре, що біля бабці була мама) навіть можливості розігріти собі якусь страву. До того ж газ - це єдине джерело обігріву бабусиної хатини". 

Пані Ярослава Юріївна Гроцька, переселенка з Польщі під час трагічної для українців операції "Вісла", мешкає у селі Грабовець на вулиці Підлісній, 44 - Кам'янка-Бузький район по-старому, а Львівський - по-новому, у Львівській області.

Під цим постом у соціальній мережі від імені сторінки ТОВ "Львівгаз збут" написано такий коментар: "Під час карантину ТОВ "Львівгаз збут" не ініціює відключення боржників. Під час карантинних обмежень наша робота з боржниками полягає у надсиланні досудових попереджень і, у разі несплати боргу, передачі срави до суду".

Таким коментарем керівництво ТОВ "Львівгаз збут" у Львові підтвердило, що їхнє червоноградське відділення самочинно порушує всі рішення Кабінету Міністрів України і Національної комісії з питань державного регулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП).

Додамо, що ці газівники, окрім відповідальності за порушення законодавства, повинні би ще зазнати і моральної відповідальності. Вони протиправно відмикали газ - взимку і під час карантинного періоду - 86-річній жінці, якій до найближчої пошти, банку, банкомату, лікарні, школи - 9 км жахливої дороги. Інтернет там лише мобільний, і старші люди не вміють оплачувати комуналку через нього.

Користувачі ФБ емоційно коментують цю ситуацію:

"Таке враження шо вони (газівники - ред.) виконують план з відключення, і найлегше це зробити в літніх людей, бо там нема кому їх захистити. До мене теж приїхали бригадою відключати газ і це без жодних попереджень. Бригада мала список людей з сумами заборгованостей і адресами".

"Вони заробляють на підключенні. Нам якось теж відрубали без жодного попередження, ми в Києві були".

"Негайно напишіть скаргу до НКРЕКП, викладіть всі факти. В їхніх діях купа злочинних порушень та порушення вимог Постанови НКРЕКП №1156 від 21.09 2017 року. НКРЕКП їх дуже швидко поставить на місце. Я не раз це проходив з людьми.

А як у Вас є знайомий адвокат, то нехай він це зробить адвокатським запитом. За 5 днів розглянуть і промиють їм мізки та підключать газ".

А поки що 86-річна пані Гроцька рятується лише тими дровами, які принесе до хати донька Марія. Односельці-оптимісти радять написати листа про свою історію олігарху Дмитру Фірташу у австрійський Відень: може, кінцевий власник "Львівгазу" і "Львівгаз збуту" швидше, ніж НКРЕКП, підкаже своїм менеджерам, як треба чинити по-європейськи за законом. Але кажуть, що писати треба найліпше німецькою, бо української мови місцеві газівники не хочуть розуміти. 

"Я пояснювала їм, що борг, який накопичився за останній місяць, ми оплатимо до 25 числа повністю, всі квитанції попередні показувала, - розповідає пані Марія, донька пані Ярослави, - але вони не хотіли мене навіть слухати. Маємо список, кажуть, то мусимо відрізати газ. То я обернулася та й пішла у відчаї. Певно, колись так у людей і зерно останнє забирали в Україні". 

АМКУ змушує “Львівгаз збут” повернути споживачам переплачені за газ гроші

Львівгаз збут підозрюють у завищені ціни газу на 2-2,5 грн/м3. Доведену переплату можна буде повернути подвійно

Львівгаз збут порахує газ у січні за ціною 9,90 грн за кубометр

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів