Львівгаз намагався відімкнути від газу об'єкти теплопостачання Львова

17:37 2 березня 2021 р.

Фото до новини

Сьогодні представники ПАТ «Львівгаз» намагалися відімкнути від газу об'єкти теплопостачання, які пербувають на балансі ЛМКП «Львівтеплоенерго».

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.

Причина відімкнення — заборгованість за розподіл природного газу. Як пояснив директор у ЛМКП «Львівтеплоенерго» Валентин Вольський, така ситуація є обурливою, позаяк є підписаний Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та постачання гарячої води між Кабміном, НКРЕКП, НАК «Нафтогаз України» і мерами міст, відповідно до якого, НАК «Нафтогаз України» має забезпечити тепловиків газом, а питання оплати врегульовує уряд.

«9 лютого цього року Кабінетом міністрів України, в особі Міністерства розвитку громад та територій України та першого заступника Міністерства енергетики України, Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, НАК «Нафтогаз України» і Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України», було підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та постачання гарячої води.

Цей документ є дуже важливим для нас — теплопостачальних підприємств, адже врегульовує проблемні питання, які виникають через різницю в тарифах.

Згідно з підписаним документом, вартість послуги постачання теплової енергії та гарячої води для населення не змінюється. Натомість теплопостачальні підприємства гарантовано отримуватимуть газ для виробництва тепла та його постачання упродовж усього опалювального періоду 2020−2021 р. Про це йдеться у п. 2 розділу ІІІ Взаємні домовленості.

Для теплопостачальних підприємств передбачено відстрочку оплати за природний газ та компенсацію різниці між ринковою ціною природного газу та ціною, врахованою в тарифах за тепло.

Зі свого боку уряд гарантує, що фінансування компенсацій для підприємств теплопостачання не перекладатимуть на органи місцевого самоврядування. А «Нафтогаз України» розробить та запровадить до 1 вересня 2021 року довгострокові цінові пропозиції для забезпечення сталого рівня цін на природний газ для підприємств теплопостачання. А до 1 жовтня 2021 року визначить джерела та механізми погашення підприємствами теплопостачання заборгованості за послугу з розподілу природного газу перед операторами газорозподільних систем — п. 5 цього ж розділу.

Однак, незважаючи на усі ці домовленості і законодавчі документи, представники ПАТ «Львівгаз» повністю це ігнорують і намагалися сьогодні відключити від газу наші об'єкти і залишити без тепла і гарячої води більшу частину мешканців Львова.

Такі діє є неприпустимими. Зрештою, заборгованість виникла не з вини підприємства. Та незважаючи на різницю в тарифах, ми все ж намагаємося справно розраховуватися за розподіл газу і заборгованість, яка є на сьогодні, це борг за останній місяць", — наголосив директор ЛМКП «Львівтеплоенерго» Валентин Вольський.

У другому кварталі з'явиться невідома ще річна ціна на природний газ, - Уряд

Фіксована річна ціна на газ для населення: у Кабміні повідомили про старт

Львівгаз хоче заборонити виїзд за кордон 45 тисячам боржників зі Львівщини

Представники РГК Львівгаз через шість діб відновили газопостачання 86-річній пенсіонерці- без вибачень і компенсації

У Львові відмикають цілі будинки від газопостачання через одного боржника

АМКУ змушує “Львівгаз збут” повернути споживачам переплачені за газ гроші

Львівгаз збут підозрюють у завищені ціни газу на 2-2,5 грн/м3. Доведену переплату можна буде повернути подвійно

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів