Фіксована річна ціна на газ для населення: у Кабміні повідомили про старт

21:43 26 лютого 2021 р.

Фото до новини

Фіксована річна ціна на газ для населення від газопостачальних компаній почне працювати з 1 квітня, коли втратить силу встановлена державою "стеля" у 6,99 грн за кубометр.

Про це ЕП повідомило джерело в Кабміні, пише Dailylviv.

Дата запуску річного тарифу зумовлена закінченням дії фіксованої урядом ціни у 6,99 грн за кубометр.

Таким чином, оператори встановлюватимуть фіксовану ціну на рік, якою зможуть користуватися споживачі. Співрозмовник пояснив, що з річного тарифу можна буде у будь-який момент перейти на місячний, а потім знову на річний. В залежності від коливань ринку в різні періоди, користувачі можуть обирати економніший для себе варіант.

Як це працюватиме?

Газопостачальна компанія пропонуватиме тариф на наступний місяць (ціна встановлюється до 25 числа місяця, який передує тому, в якому застосовуватиметься тариф) та на рік вперед.

Умовно, ціна на квітень 2021 року становитиме 6,99 грн за кубічний метр блакитного палива, а на рік – 7,5 грн. Якщо ви очікуєте, що влітку ціни на газ впадуть (через зменшення попиту в низький період), то протягом квітня-червня можете користуватись місячним тарифом. А в липні-серпні, з падінням ціни перейти на річне обслуговування.

Завдяки цьому можна зекономити та зафіксувати ціну, яка буде незмінною навіть при зростанні вартості газу в опалювальний період.

Нагадаємо:

Заступник голови Офісу президента Юлія Свириденко заявила, що фіксована ціна на газ для населення в 6,99 грн за кубомер діятиме до кінця березня цього року.

В.о. Міністра енергетики Юрій Вітренко заявив, що ціни на газ не зростуть вище встановленого урядом рівня 6,99 гривні за кубометр і після того, як держрегулювання втратить дію у квітні. Пізніше він додав, що йдеться про "річний газовий продукт".

З метою пом’якшення коливань на ринку газу уряд хоче створити "річний газовий продукт" - фіксовану для споживачів ціну на рік.

Кабмін запровадить державне регулювання ціни на газ на період карантинних обмежень або до кінця опалювального сезону, пропонована ціна - на рівні 6,99 грн за куб.м. За словами прем'єра Дениса Шмигаля, це означає зниження в платіжках людей на понад 30%.

У Львові відмикають цілі будинки від газопостачання через одного боржника

Газзбути не отримають компенсації за газ, який продаватимуть по 6,99 грн

Львівгаз збут підозрюють у завищені ціни газу на 2-2,5 грн/м3. Доведену переплату можна буде повернути подвійно

Подвійна бухгалтерія: облгаз і надалі рахує куби, а Нафтогаз - гроші

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів