Львів оскаржить рішення суду про виключення Дублянів зі складу Львівської тергромади

17:02 27 вересня 2021 р.

Фото до новини

Рішення Окружного адміністративного суду Києва про виключення Дублянів зі складу Львівської міської територіальної громади буде оскаржуватися. Для мешканців Дублян нічого не змінилося. Все працює у звичному режимі.

Про це сказав заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач, пише Dailylviv.com.

Він також він зауважив, що в рішенні суду не визначено механізми його реалізації.

«На днях стало відомо про те, що Окружний адміністративний суд м. Києва, а це перша інстанція, прийняв рішення про нібито вилучення Дублян з львівської громади. Насправді для мешканців і Малехова, і Дублян по великому рахунку нічого не міняється. Львівська громада продовжує працювати, продовжує надавати послуги, тому що там відбулися вибори, люди обрали владу, і вона працює.

Якщо говорити про юридичну сторону, то ці рішення суду викликають дуже великі запитання. Якщо в частині Малехова можна б було думати, що це якісь непорозуміння, то, зважаючи на те, що є вже друге рішення, яке стосується ще одного населеного пункту, який увійшов до Львівської громади, то виглядає, що це не просто непорозуміння, а що це є спланована атака. Я вважаю, що це атака навіть не на Львів, а на державу, на сформований адміністративно-територіальний устрій. Я бачу в тому певну небезпеку, тому що з точки зору Конституції формування територіального устрою – це прерогатива Верховної ради, Уряду, і не може суд в це втручатися. Це є неправильно, і це руйнує підвалини державності.

Рішення по Дублянах буде оскаржуватися, тут треба розуміти, що воно не набрало юридичної сили. Людей треба заспокоїти, щоб вони не хвилювалися, бо в жодному з рішень суду не зазначено якийсь механізм його реалізації. Рішення нібито є, але як його реалізувати - ніхто не знає. Тому Львівська громада є, Львівська громада буде. Нічого не змінилося.

Я читав рішення суду і, як юрист, кажу, що воно є доволі сумнівне. Бо там йде посилання на закон про добровільне об’єднання громад, а насправді і Львівська громада, і інші були створені відповідно до іншої правової бази. Це були зміни до Закону України «Про місцеве самоврядування», яким делегували Кабінету Міністрів право затвердити адміністративні центри і межі громад. Тобто це було зроблено, і це не має жодного відношення до добровільного об’єднання. А суд посилається на цей старий закон. Якщо в Україні є верховенство права, то суд апеляційної інстанції має це рішення скасувати і прийняти нове рішення, яким відмовити громадянину, який звернувся, у задоволенні цього позову», - зазначив Любомир Зубач.

Нагадаємо, 22 вересня Окружний адміністративний суд м. Києва ухвалив рішення про виключення Дублянів зі складу Львівської громади.

У Дублянах протестують проти приєднання до Львівської ОТГ

У Дублянах під Львовом мер зі стусанами та бійкою не впускав мешканців на сесію (відео)

Садовий обіцяє не закривати лікарню в Дублянах, але хоче взяти її приміщення на баланс Львова

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів