Козицький каже, що причину руйнівного прориву газу у Розвадові ще шукають

09:59 28 квітня 2023 р.

Фото до новини

Людям, яких вчора відселили, дозволили повернутися у свої будинки.

Dailylviv.com Остання інформація щодо так званого "витоку газу" у селі Розвадів Стрийського району від начальника Львівської ОВА Максима Козицького. 

"Витік природного газу припинився. На місце виїхали фахівці, які невдовзі відновлять газо- та електропостачання там, де його тимчасово відключали. Також служби усунуть вирви, які утворилися у місцях витоку. Людям, яких вчора відселили, дозволили повернутися у свої будинки. Ситуація під контролем профільних спеціалістів. Причину витоку встановлюють", - написав Максим Козицький. 

Нагадаємо, що на Львівщині сталася екологічна катастрофа: вночі 26-27 квітня у Розвадові, що біля Миколаєва, утворилися ями завглибшки 4-5 метрів.

У селі Розвадів Стрийського району Львівської області з-під землі почали прориватися гейзери газу та води. Люди опинилися без води і газопостачання.
«Руйнація триває. На наших очах утворювалось провалля. Такого я ще не бачила. Це спровокувала одна з газобурильних компаній, яка проводить георозвідку», — зазначила журналістка Ірина Телька.
 
Цією компанією - ТОВ "Горизонти" - володіють український мультимільйонер Зіновій Козицький (20%) і чеський мільярдер Карел Комарек (80%), за даними сервісу YouControl.

Чому про техногенну катастрофу у Розвадові мовчить ДСНС

Газовий апокаліпсис на Львівщині: названо причину і хто буде відшкодовувати збитки (відео)

Газова НП у Розвадові нагадала про вибух нечуваної сили і появу Угерського озера

Аномалія на Львівщині: у селі з-під землі вирвалися газ і вода (доповнено, відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів