Аномалія на Львівщині: у селі з-під землі вирвалися газ і вода (доповнено, відео)

12:39 27 квітня 2023 р.

Фото до новини

У селі Розвадів виникла надзвичайна ситуація.

Про це інформують місцеві телеграмканали, пише Dailylviv.com.

Повідомляють, що вчора в селі Розвадів виникла надзвичайна ситуація, коли гейзери газу та води почали прориватися з-під землі.

На ранок вже було багато ям, завглибшки 4-5 метрів.

Усі відповідні служби на місці. Наразі люди залишилися без води та електроенергії.

Я згодом поінформували місцеві ЗМІ, мешканці повідомили місцеву владу, відповідні служби і разом намагалися знайти вихід із біди. Але способу вгамувати цей газ не знайшли. Оскільки селяни пов’язали виникнення надзвичайної ситуації  з діяльністю за селом газовидобувного підприємства, то повідомили працівників. Спочатку хтось з них відповів, що стосунку до цього не мають. А потім, коли в село прибули представники різних державних служб (так розповідають мешканці села), таки прислухалися і якісь технологічні дії у своєму господарстві виконали. Фонтани поступово втишувалися або ж виникали в іншому місці. Удень більшість з них майже вгомонилася. 

Комісія сільської ради здійснила обхід дворів для опису шкоди. Потім відбулося засідання комісії для прийняття рішення щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Сільський голова Роман Сидор висловився за надання фінансової допомоги постраждалим зі сільського бюджету. Пообіцяв тимчасово поселити охочих на території дитячої дошкільної установи «Вишенька», де раніше мешкали внутрішньо переміщені особи. 

Селяни скаржилися на відсутність питної води, їжі, заборону відчиняти будинки, бо, за словами присутніх на засіданні комісії спеціалістів, провітрювати помешкання від запаху газу, тим паче користуватися електроенергією та газом, можна буде аж після втишення тих фонтанів.   

Причину виникнення надзвичайної ситуації пояснював геолог видобувної компанії «Горизонт» Володимир Пилипів, а юристка цієї компанії Христина Саф’яник запевнила, що фірма не відмовляється від відшкодування збитків.

Довідка

Розва́дів  - село у Стрийському районі Львівської області, центр Розвадівської ОТГ. Населення становить 3508 осіб. Село розташоване на лівому березі річки Дністер.

Через село на Львівщині почала текти червона річка: причина аномалії (відео)

Сяйво, яке бачили на Львівщині, пояснили науковці США і сказали, коли буде знову

Чому про техногенну катастрофу у Розвадові мовчить ДСНС

Газовий апокаліпсис на Львівщині: названо причину і хто буде відшкодовувати збитки (відео)

Газова НП у Розвадові нагадала про вибух нечуваної сили і появу Угерського озера

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів