На Львівщині за €45 млн побудують завод з виробництва газобетонних блоків

11:58 10 листопада 2020 р.

Фото до новини

Промислово-будівельна група «Ковальська» має намір упродовж двох років збудувати завод з виробництва газобетонних блоків у Львівській області. За попередньою оцінкою, інвестиції сягнуть €45 млн.

Про це інформує пресслужба підприємства, пише DailyLviv.

«Новий виробничий комплекс займатиме площу - 15 га. Після реалізації першої черги планова потужність підприємства перевищуватиме 500 тис. куб. м продукції на рік. Після завершення другої – виробництво зросте вдвічі та сягне 1 млн куб. м продукції на рік», – розповідає Сергій Пилипенко, генеральний директор ПБГ «Ковальська».

Нове підприємство буде оснащено повністю автоматизованим європейським обладнанням і зможе забезпечити створення понад 300 робочих місць.

«Новий завод у с. Розвадів Львівської області увійде у склад виробничого комплексу, де вже є кар’єр із видобутку високоякісного піску та потужності для випалу вапна. Також Галичина багата покладами найкращого гіпсового каменю. Ці речовини є невіддільними складовими у виробництві газобетону. Отже, вирішується питання з безперебійного забезпечення нового виробництва якісною сировиною. Крім того, розташування заводу буде вигідним з точки зору логістики. Адже зовсім поруч —  найбільші та найсучасніші підприємства з випуску цементу. А розвинута дорожня інфраструктура дає можливість повністю задовольнити попит на газобетон у всіх куточках Західної України як автомобільним, так і залізничним транспортом. До того ж  — налагодити експортні поставки до Європи», — додає Сергій Гончаренко, заступник генерального директора ПБГ «Ковальська».

Експансію в Західну Україну ПБГ «Ковальська» розпочала торік, придбавши виробничий комплекс площею 140 га у с. Розвадів Львівської обл. У його складі: піщаний і вапняковий кар’єри, шахтні печі для випалу вапна, цех з виробництва мінерального порошку та завод із виготовлення силікатної цегли.

Наразі у с. Розвадів Львівської області також триває будівництво заводу з виробництва сухих будівельних сумішей бренду Siltek. Виробнича потужність підприємства складатиме 150 тис. т сумішей на рік.  

Про компанію

ПБГ Ковальська — виробник будівельних матеріалів і девелопер в Україні. Група об'єднує 13 підприємств, які здійснюють повний обсяг робіт від видобутку сировини, виробництва продукції до зведення споруд різноманітного призначення.  

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів