Відомих у Львові рестораторів упіймали на варварському вирубуванні у Брюховичах віковічних дерев

21:52 4 березня 2024 р.

Фото до новини

Ліс вирубували на замовлення підприємства "Квітка. Майстерня будинків", яка входить до «Холдингу емоцій Fest». Він відомий своїми ресторанами.

Про зухвале вирубування лісу сьогодні, 4 березня, повідомив перший заступник міського голови Львова Любомир Зубач, пише DailyLviv.com.

"Брюховичі. Ліс. Впіймали на гарячому", - обурено заявив Любомир Зубач.

Він розповів, що за наполяганням управління екології та офісу Львівської громади у Брюховичах вирішив разом з працівниками ЛМР заїхати на вул. Лікарську, 12.

"Там не так давно мали клопіт: забудовник самовільно зрізав майже чотири десятки дерев. І це те, що нашим міським структурам вдалося зафіксувати.

Мова про комунальну ділянку, яку орендує ТЗОВ "Інтерміськбуд", а забудовує компанія під назвою «Квітка», - пояснив заступник мера Львова.

Читайте також: Мережа ресторанів у Львові збудує біля колишньої президентської резиденції 6-поверхове житло

За його словами, дозвіл на оренду цій фірмі надала ще Брюховицька селищна рада. І нещодавно тут розпочали будівельні роботи. Забудовник має дозвільні документи на будівництво. Їх видали в Києві.

"Але аж ніяк забудовник не має якогось документа, який би дозволяв вирізати на міській ділянці геть усі дерева",- наголосив Зубач.

Читайте також: Сім працівників популярної Майстерні шоколаду у Львові отруїлися

Як нагадав заступник Садового, почалося все досить банально.

"На початку року згадане ТЗОВ бере дозвіл в управління екології на зрізання двох дерев і навіть відшкодовує за них 15 тисяч гривень. Але як зазвичай буває: так гарно пішло, що під зрізку потрапили ще 37 дерев. В управлінні екології ЛМР кажуть: давно не бачили такого зухвальства. Тому далі були різні комісії, поліція, протоколи і адмінштраф на 200 тисяч гривень. Це історія січня – лютого",- розповідає про перебіг подій Зубач.

Але справжнє зухвальство, за його словами, сталося просто сьогодні, коли разом з іншими працівниками Львівської міськради він під’їхав на вул. Лікарську до майбутнього житлового комплексу з голосною назвою «Під зорями». 

"Перше, що почули, — на ділянці активно різали бензопили. Недовго ми йшли на звук. І тут, як каже карний кодекс, всіх впіймали на гарячому. Частина робітників різала сосни та граби. Діаметром понад 60 см. Поруч – на купі розкряжовані дерева. А також – багаття! Так замітали сліди…

Все зафільмували, зазнимкували, викликали поліцію і зафіксували, склали відповідні протоколи на керівника ТЗОВ", - розповів Зубач.

Читайте також: На вулиці Сербській у Львові знімають з фасаду будівлі «Майстерні шоколаду» її недолугий декор (відео)

Будівництво житлового комплексу "Під зорями" провадить девелоперська компанія, "Квітка. Майстерня будинків", яка входить до «Холдингу емоцій Fest». Про це є повідомлення на сайті холдингу.

На іншому ресурсі забудовник рекламує переваги житлового комплексу, який "розташований серед віковічних дерев", і пропонує купити квадратні метри у цій "лісовій" оазі.

"Коли ми знайшли цю ділянку в Брюховичах, трохи вбік від основного трафіку, з яром, в якому безліч старих дерев та джерело, яке набирає невелике озерце, поруч з обсерваторією, ми подумали, що це місце добре підходить. Лише додати зручні сучасні будинки, які б не порушили цієї сили.

І зорі тут таки видно краще", - переконує на сайті девелопер.

Нагадаємо, 10 днів тому холдинг «!Фест» змусили сплатити до бюджету ₴ 13,4 млн несплачених податків. Бо відповідно до офіційної звітності, співробітники підприємства отримували незначну заробітну плату. В той час, як насправді фактично їм вручали конверти зі значно більшою зарплатнею.

Читайте також: У львівському «Театрі Пива «Правда» отруїлися 37 осіб (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів