І казахські плов та баурсаки: у Львові відкрили Юрту незламності

16:30 1 лютого 2023 р.

Фото до новини

Юрта є символом підтримки і багатовікової українсько-казахської дружби, також вона виконуватиме роль «Пункту Незламності».

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

У «Юрті Незламності», яку відкрили сьогодні, 1 лютого, неподалік Порохової вежі у Львові, можна зігрітися, підзарядити телефон чи інші гаджети, випити чаю, а також скуштувати традиційні казахські плов та баурсаки. 

Загальна площа юрти близько 60 м2. Виготовили її казахські майстри. Каркас дерев'яний – із верби, при зведенні не використали жодного цвяха, усі з'єднання шкіряні. На стінах юрти розміщуються ворсисті килими, які захищають від холоду, розвішані тускіїзи – настінні килими, прикрашені вишивкою шовковими та бавовняними нитками. Одночасно в юрті можуть перебувати до пів сотні людей.

«Мені надзвичайно приємно стояти біля «Юрти Незламності», яка розміщена в самому центрі Львова. За майже рік війни ми чітко усвідомили, що означає слово незламність, яке характеризує цілу нашу країну, український народ, а особливо наші Збройні Сили, які щодня наближають нас до перемоги. Для казахів юрта це не лише дім, але й святе місце, яке уособлює сім'ю, традиції та дух цілого народу. Ця юрта є знаком дружби та взаємодопомоги України і Казахстану. Слава Україні! Дякуємо Казахстану за таку символічну підтримку!», – наголосив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Почесна консулка Республіки Казахстан на Заході України Галина Маслюк розповіла, що юрта у Львові прийматиме усіх охочих до кінця березня. 

«Саме цією юртою казахський народ хотів висловити нам свою підтримку та поділитися теплом сердець мільйонів казахів. Я дуже вдячна казахським меценатам, які продовжують надавати нам допомогу. Я хочу щиро подякувати усім, хто долучився до реалізації цього задуму. Юрта не лише прийматиме усіх охочих, але й матиме власну програму: тут будуть проводити майстер-класи для школярів. Діти, наприклад, малюватимуть малюнки, які стануть символом нашої майбутньої перемоги. Я рада, що казахський народ у такий спосіб висловлює свою підтримку нашому», – зазначила Галина Маслюк.

Відвідати «Юрту Незламності» у Львові можна буде щодня з 09:00 до 19:00.

Довідково:

«Юрта Незламності» – проєкт, який реалізовують у різних містах України з ініціативи голови міжпарламентської групи дружби «Україна – Казахстан» народного депутата України Сергія Нагорняка, казахського бізнесмена Даулета Нуржанова та представників казахської діаспори в Україні. Станом на сьогодні, окрім Львова, «Юрти Незламності» відкрили у Бучі, Києві і Харкові. Загалом в Україні планують встановити шість таких юрт.

Казахстан має намір транспортувати нафту до ЄС в обхід росії

Казахстан не хоче через Росію повторити долю бурундука

Русскій мір розвалюється: Киргизстан перейде на латиницю

Тисячі росіян виїхали до Вірменії, Білорусі, Грузії, Сербії, Казахстану і Монголії: що зробить Казахстан

Запущені по Україні ракети з Каспію видно в небі з Казахстану (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів