Голова ЛОДА: виконком ЛМР може навіть оголосити 14 листопада першим січня 2021 року

21:44 13 листопада 2020 р.

Фото до новини

Максим Козицький критикує "антиурядову поведінку" міського голови Львова Андрія Садового

Dailylviv нагадує, що виконком Львівської міськради сьогодні оголосив суботу і неділю на території міста робочими днями для закладів харчування і розважальних закладів - до 30 листопада. Про це міський голова Львова Андрій Садовий повідомив у п'ятницю на своїй сторінці у Facebook. У такий спосіб львівська влада вирішила "перехитрувати" рішення Кабміну про запровадження карантину вихідного дня. 

"Щойно закінчилося засідання виконкому. Ухвалили рішення, що до 30 листопада субота та неділя на території Львова оголошені робочими днями для закладів громадського харчування, торговельно-розважальних центрів, закладів культури, спортивних залів, фітнес-центрів та ринків" - написав Садовий.

"Це означає, що у Львові неможливо запровадити карантин "вихідного дня", бо в нас немає вихідних. Люди мають право на працю", - пояснив мер Львова.

Андрій Садовий закликав підприємців показувати скан рішення виконкому, який мер Львова виклав на своїй сторінці, якщо "хтось буде намагатись заважати працювати", і звертатися на гарячу лінію міста. "Наші юристи допомагатимуть захистити ваші права", - підкреслив Садовий.

Увечері голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький прокоментував поведінку Андрія Садового у своєму пості у Фейсбуці: 

"Цей допис не про політику, а про відповідальність, взаємоповагу та здоров‘я кожного з нас. Про повагу до лікарів, що рятують наші життя щодня. Про повагу до наших воїнів, які захищають нас та нашу державність у війні з Росією. Врешті-решт про повагу одне до одного.

Ми завжди наголошуємо, що є європейським народом і знаємо не з екранів телевізорів, що таке європейські цінності. Ми захоплюємось, мріємо і робимо все від нас залежне, щоб мати такі ж, як у Європі, чисті та доглянуті вулиці, хороший сервіс, верховенство права та закону. Всі ці речі залежать не лише від держави, але й від кожного з нас. Від нашої спільної відповідальності.

Без дотримання правил та законів, взаєморозуміння та спільної мети ми не лише не зможемо подолати COVID-19, але й не зможемо побудувати європейської України, де буде комфортно жити усім нам.

Андрій Садовий часто позиціонує себе як мер європейського міста. Мені цікаво, чи поводився б він так само, як сьогодні, будучи міським головою умовного Познаня чи Флоренції? А можливо, вже завтра рішенням виконкому міста Лева буде дозволено переходити вулицю на червоне світло та тотально порушувати закони? Чи, може, виконком вже завтра оголосить настання 2021 року? Для чого нам чекати 1 січня?

Найвищою цінністю є людське життя. І сьогодні воно залежить від відповідальності кожного з нас".

Поліція збільшить кількість рейдових груп, які перевірятимуть дотримання карантинних норм

Поліція застерегла львів'ян від порушення карантину вихідного дня

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів